Mugoša: Na izbore izlazimo samostalno zbog razvoja Crne Gore

Ističući da su pokazali da se prema građanima ponašaju odgovorno, Mugoša je naveo da, shodno tome, očekuju i njihovo povjerenje
9 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.12.2013. 13:56h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša u potpunosti podržava stav premijera Mila Đukanovića, da će Demokratska partija socijalista na sljedećim izborima, kad god bili, "sigurno nastupiti u drugačijem aranžmanu nego do sada".

Mugoša je istakao da za njega nije neočekivano to što je premijer izjavio, jer njihova "partija i kompletna organizacija radi u interesu građana" i ne žele da zaustave razvoj Crne Gore.

"Posebno ne, kada nam se otvaraju široka vrata i kapital o kojima premijer i ministri daju informacije. U ovakvoj ekonomskoj krizi, kada se kritikuje i postavljaju pitanja premijeru kako doći do 40.000 radnih mjesta, možda to neko gleda usko, lično, partijski...", istakao je Mugoša.

Gradonačelnik je istakao da je Đukanović "nezaobilazan činilac i faktor, funkcionalno i personalno, i da predstavlja jednu od najsnažnijih političkih ličnosti i stožera na kojima se gradi evropska i američka politika".

"Nije to samo stabilizacija Crne Gore, nego kroz politiku koju vode naša partija i Vlada - stabilizacija čitavog regiona", ocijenio je Mugoša.

Ističući da su pokazali da se prema građanima ponašaju odgovorno, Mugoša je naveo da, shodno tome, očekuju i njihovo povjerenje.

"Mislim da smo najbolji zastupnici građana. Sebi više ne možemo dati luksuz da zaustavljamo projekte, prije svega, u energetici i infrastrukturi", kazao je Mugoša.

Podsjećajući na odluku kineske Vlade, kojom je 10 milijardi eura opredijeljeno za centralnu i istočnu Evropu za investicije u infrasturkturu, Mugoša je naveo da se nedavno pričalo da će tih 10 milijardi biti investirano samo u Crnoj Gori.

"Prvu milijardu treba da realizujemo na proljeće iduće godine. I manje upućenom je jasno koliko je to značajno za našu državu. Tu je i projekat Azmont, koji se ne radi za godinu dana, a hiljade radnika treba da bude angažovano u termoelektrani Pljevlja", kazao je Mugoša.

Bonus video: