Krivokapić: DPS vraća nacionalne podjele i crkvu u centar političkog života

Krivokapić je najavio da će pred izbore u Podgorici početi pregovore o formiranju državotvornog bloka koji je ranije najavio
97 pregleda 99 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.12.2013. 13:06h

Šef parlamenta i lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić kazao je da Demokratska partija socijalista (DPS) u centar političkog života u Crnoj Gori vraća nacionalne podjele umjesto da se bavi životnim problemima građana, zaduženošću države, gubitkom radnih mjesta i valdavinom prava.

"Već dugo SDP nastupa samostalno, ukljkučujući sve lokalne izbore a tako će biti u Podgorici tako je bilo i posljednjeg puta, tako da tu nema problema i ništa posebno novo. Ono što može zabrinjavati to što se u centar političkog života u Crnoj Gori vraća crkva a ne životni problemi građana, ne stalni rast duga, da živimo od duga, ne gubici radnih mjesta ne vladavina prava", kazao je Krivokapić.

On je dodao da nije dobro da se u centar političkog života vraćaju pitanja nacionalnih podjela i crkva kao medijator tih podjela.

"To je ono što zabrinjava i to je ono što nas udaljava od evropskih i NATO integracija. To su nove činjenice, ako bi se te činjenice nastavile onda je naravno jasno da SDP, kao ni devedesetih, ni ubuduće neće biti dio saveza koji ide ka tim vrijednostima, nego oni koji idu direktno prema EU i NATO. Ako bude takvih programskih promjena ako se one nastave onda su logične takve odluke o nastupu na izborima", naveo je Krivokapić u vili Gorica nakon uručivanja sertifikata polaznicima Demokratskih radionica.

Premijer Milo Đukanović najavio je na Žabljaku da će DPS na sljedećim izborima, kad god bili, “sigurno nastupiti u drugačijem aranžmanu nego do sada”

On je istakao i da su u SNP-u primijetili da se DPS programski vraća u devedesete, što je direktno suprotono od onoga što predstavlje EU.

"To su čak i kolege iz opozicije primijetile, kolega Damjanović je rekao da je to povratak u devedesete i na programske osnove tih godina, to je primijetio i SNP. To je direktno suprotno EU jer crkva je glavni oponent NATO i evropskim integracijama u Crnoj Gori i ne treba da se bavimo crkvenim pitanjima nego pitanjima evropskih integracija prije svega poglavljima 23 i 24 i, za mene je još i važnije, životnim problemima građana, njihovim boljm životom investicijama koje će doći kroz poglavlja 23 i 24 ako budem imali vladavinu prava imaćemo i prave investitore", rekao je šef parlamenta.

Krivokapić je najavio da će pred izbore u Podgorici početi pregovore o formiranju državotvornog bloka koji je ranije najavio.

"U Podgorici će krenuti razgovori oko državotvornog bloka sa Pozitivnom Crnom Gorom i Forumom 2010", rekao je Krivokapić i dodao da taj blok u ovom momentu predstavlja borbu za državu socijalne pravde za vladavinu prava i za bolji život građana.

"To je sada glavna državotvornost u Crnoj Gori.i zato se krenulo u formiranje, jer ako zaokreti budu išli u ovom pravcu vraćanja na nacionalna pitanja i na podjele onda moramo sačuvati osnovu državotvornosti za budućnost", zaključio je Krivokapić.

Bonus video: