Nagrade za Glavni grad i pet opština

Glavni grad dobio je nagradu za inovativnost u u pružanju komunalnih usluga za dovođenje vode u Kuče
1 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.12.2013. 12:29h

Pet crnogorskih opština i Glavni grad dobili su nagrade za najbolje prakse u lokalnim samoupravama u protekloj godini.

Nagrade su dodjeljivane u u oblastima priprema i sprovođenje projekata finansiranih iz EU fondova, turistički potencijali u funkciji lokalnog razvoja, inovativnosti u pružanju komunalnih usluga i saradnja sa nevladinim organizacijama u ostvarivanju strateških ciljeva lokalnih zajednica.

Glavni grad dobio je nagradu za inovativnost u u pružanju komunalnih usluga za dovođenje vode u Kuče, odnosno izgradnju sekundarne vodovodne mreže na seoskom području.

U oblasti Priprema i sprovođenje projekata finansiranih iz EU fondova nagradu su ponijele opštine Ulcinj za projekat osnivanja Kancelarije za međunarodnu saradnju i projekte i Nikšić- za projekat Jačanjem kapaciteta do sredstava iz EU Fondova.

Za Turistički potencijali u funkciji lokalnog razvoja najbolja praksa je zajednička inicijativa opština Budva i Kotor – Implementacija katastara turističkih kapaciteta -GIS kotorske i budvanske opštine.

U oblasti saradnje sa nevladinim organizacijama u ostvarivanju strateških ciljeva lokalnih zajednica, nagrađene su prakse opštine Berane “Unaprjeđenje integracije Eoma i Egipćana” u tom gradu kao i praksa lokalne samouprave Budve “Jačanje saradnje organizacija civilnog društva i lokalne samouprave”

Bonus video: