Đukanović: DPS se nije šalio kada je pozvao druge partije da uđu u vladajuću koaliciju

"Ako postoji polje zajedničkih ciljeva, ubijeđen sam da bi mogli sarađivati u interesu dalje afirmacije nacionalnih interesa Crne Gore"
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.12.2013. 16:58h

Premijer Milo Đukanović kazao je da se DPS nije šalio kada je pozvao druge partije da uđu u vladajuću koaliciju i da taj poziv i dalje važi, jer je, kako je naveo, u interesu Crne Gore.

Šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandar Damjanović kazao je da bi ta partija, ukoliko je premijer Milo Đukanović lično pozove u vladu, “diskutovala o načinu na koji će razgovarati” sa DPS ili njegovim predsjednikom.

“Drago mi je da je Damjanović reagovao na civilizovan način prema toj ideji i vjerujem da će nas dalji razvoj te ideje voditi ka nastavku komunikacije i eventualnoj implementaciji sa svima. Spremni smo da generalno proširimo vladajuću koaliciju. Ta odluka dominantno zavisi od nas jer smo mi glavna članica koalicije, ali ona podrazumijeva i razgovor sa aktuelnim i sa potencijalno novim partnerima. Za sada nijesmo u fazi da pozivamo bilo koga na razgovor, ali smo smatrali da, za početak, treba obnovitiu tu ideju, da oslušnemo kakav je odnos drugih partija i da na osnovu toga prepoznamo koliki je prostor za razgovor”, kazao je Đukanović.

On je kazao da je preduslov slaganje u u najvećem broju pitanja na kojima bi radili.

“Potpuno je jasno da se ne slažemo u svemu ni sa aktuelim koalicionim partnerima, ali kada bi se u svemu slagali to bi bio jednopartijski sistem. Važno je da prepoznamo polje zajedničkih ciljeva i ako ono postoji potpuno sam ubijeđen da bi mogli sarađivati u interesu dalje afirmacije nacionalnih interesa Crne Gore.

On nije htio ni da demantuje ni da potvrdi da je za ambasadora Crne Gore u Beogradu imenovan ministar kulture Branislav Mićunović

Bonus video: