Đukanović: Ova poređenja me neće zavesti

"Nijesam patio zbog toga, niti će me ovo istraživanje javnog mnjenja zavesti da prije vremena počnem da živim u predstavi svoje istorijske veličine"
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.12.2013. 16:22h

Predsjednik DPS-a i premijer Milo Đukanović kazao je da nikada nije bio opterećen rezultatima istraživanja javnog mnjenja i da ga ono neće zavesti da živi u predstavi svoje istorijske veličine.

"Da sam se vodio istraživanjima javnog mnjenja, vjerovatno bih imao težak kompleks. Rijetko je u ovih 20 godina bio trenutak da sam ja u istraživanjima dobijao verifikaciju onoga za šta sam najčešće optuživan. Nijesam patio zbog toga, niti će me ovo istraživanje javnog mnjenja zavesti da prije vremena počnem da živim u predstavi svoje istorijske veličine. Mislim da je Crna Gora bogata značajnim ljudima, od Petrovića, pa do brojnih ličnosti koje neopravdanao potiskujemo a koji su afirmisali obnovu crnogorske državnosti kroz jugoslovensku federaciju. Crna Gora ima razloga da bude ponosna na mnoge pojedince, a gdje će se ko od nas koji smo sada akteri političke scene naći u tome, treba još sačekati. Još su ovo burna i izazovna vremena i svako od nas ispisuje trag svojim djelom i potrebna je jedna pristojna vremenska distanca", kazao je Đukanović nakon sjednice Savjeta.

On jekazao da je Savjet, između ostalog, zaključio da postoji potreba snažnije podrške crnogorskom identitetu, jer je on jednako važan za opstanak i afirmaciju svih drugih identiteta koji postoje u Crnoj Gori, a da je posebno važan za opstanak i afirmaciju crnogorske države.

"Napad na crnogorski identitet nije ništa drugo nego napad na crnogorsku državnost i toga smo bili svjedoci u ukupnoj istoriji Crne Gore. Jednako tako, dokazivanje da je crnogorska nacija izmišljena i da zato nema razloga da Crna Gora postoji samostalno kao država dovodi u pitanje postojanje drugih nacionalnih zajednica i sugeriše da bi trebalo da budemo dodatak nekim drugim državnim identitetima iz našeg okruženja", kazao je Đukanović.

Bonus video: