Damjanović: Kada nas Đukanović pozove, razgovaraćemo

Upitan za spekulacije da je SPC zainteresovana da SNP uđe u Vladu umjesto SDP-a, Damjanović je kazao da je to pitanje “ozbiljno, zahtjevno”
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2013. 09:14h

Šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandar Damjanović kazao je da bi ta partija, ukoliko je premijer Milo Đukanović lično pozove u vladu, “diskutovala o načinu na koji će razgovarati” sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) ili njegovim predsjednikom.

“Kada g. Đukanović lično pozove SNP da razgovara oko budućnosti ove države, oko ciljeva u smislu ekonomije i identitetskih pitanja, svakako ćemo da diskutujemo na način na koji ćemo razgovarati. Dakle, do sada nije lično uputio poziv nama i nema razloga da o tome sada razgovaramo”, kazao je u emisiji “Živa istina” Damjanović koji je istovremeno podsjetio da se lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić prepoznao u pozivu premijera predstavnicima srpskih partija da uđu u Vladu.

“To se odnosi na onoga ko se prepoznao, da ne ulazim u širu elaboraciju zašto se neko prepoznao a vidjeli ste da SNP nije imao oko toga reakciju”, kazao je Damjanović. Mandić je rekao da je za Novu neprihvatljivo da uđe u Đukanovićevu Vladu.

Upitan za spekulacije da je SPC zainteresovana da SNP uđe u Vladu umjesto SDP-a, Damjanović je kazao da je to pitanje “ozbiljno, zahtjevno” jer Mitropoliju-crnogorsko primorsku(MPC) smatra najozbiljnom institucijom u ovoj državi.

“Zbog toga što imamo odnos prema MCP kao najozbiljnijoj instituciji u državi koja ne vodi dnevnu politiku, već brine o dugoročnim interesima, sve što dolazi od Mitropolije, što je zvanično, oficijalno i što jesu razgovori, ne samo političke prirode, već i rješavanje imovine, mi sa uvažanjem razmatramo i razgovoramo o tome”, naveo je Damjanović koji je dodao da cijeni mitropolita Amfilohija i koordinatora Pravnog savjeta MCP Velibora Džomića.

“Ukoliko je to nešto što crkva zaista ima kao razmišljanje, bilo bi dobro da se to onda saopšti u jednom zvaničnom razgovoru koji bi vodili sa predstavnicima političkog spektra na koji su oni mislili”, rekao je on i dodao da ima “vrlo finu” privatnu i poslovnu relaciju sa Džomićem koji, kako je kazao, ima i relacije sa nekim predstavnicima partija koji nijesu na fonu zaštite interesa Mitropolije.

Damjanović je rekao da o mogućnosti da SPC zagovara da SNP zamijeni SDP u Vladi “ništa zvanično” ne zna, ali da SNP “veoma ozbiljno” uzima sve ono što su zvanični stavovi MCP.

Džomić je nedavno rekao da bi ulazak Srba u vlast doprinio prevazilaženju podjela među građanima Crne Gore i da bi Crkva pozdravila takvu mogućnost.

Galerija

Bonus video: