Milić: Gdje je onih 40.000 radnih mjesta?

Pitanje Đukanoviću postaviće i poslanik Pozitivne Dritan Abazović kojeg je na prethodnom premijerskom satu Đukanoviđ nazvao bitangom
0 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.12.2013. 19:18h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić pitaće premijera Mila Đukanovića na premijerskom satu zakazanom za ponedjeljak zašto nije ispunio obećanje da se u Crnoj Gori uposli novih 40.000 radnika, kao i to da će minimalna plata biti 500 eura.

Milić će tražiti od Đukanovića da “objelodani ko ga opstruira u radu”.

“Da li je to neko iz opozicionih redova? Da li je krivac vlast neke od susjednih zemalja? Da li vas opstruiraju iz vaših redova ili redova nekog koalicionog partnera i već decenijama vas onemogućavaju da ispunite više puta dato obećanje crnogorskoj javnosti i građanima? Ili je odgovor jednostavan da ste vi usko grlo?” navodi se u Milićevom pitanju. Lider SNP-a dodaje i pitanje da li tih 40.000 radi i plaća porez državi, a da informacija nije poznata.

Pitanje Đukanoviću postaviće i poslanik Pozitivne Dritan Abazović kojeg je na prethodnom premijerskom satu Đukanoviđ nazvao bitangom.

Abazovića interesuje koje aktivnosti će Vlada preduzeti u iskorišćenosti prirodnih resursa Ulcinja, dok će ispred kluba manjinskih partija pitanje postaviti Genci Nimanbegu kojeg interesuje da li će se primjenom novog Zakona o morskom dobru granica morskog dobra u Ulcinju promijeniti i vratiti na šest metara od linije talasa od najvećeg nevremena.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović pitaće premijera kada će Vlada odlučiti o Predlogu zakona o izmjeni teritorijalne organizacije kojim bi se Gusinju vratio status opštine.

Poslanik DPS-a Milutin Simović tražiće od premijera da sumira rezultate u oblasti finansijske konsolidacije, i na planu evropskih i NATO integracija, dok poslanika Bošnjačke stranke (BS) Almera Kalača interesuje šta će vlada učiniti da riješi status studentima koji se školuju van granica Crne Gore.

Bonus video: