Ministarstva odbrane CG i Slovenije potpisali Plan bilateralne saradnje

„Kao i prošle godine, Slovenija je prvi Plan bilateralne saradnje za 2014. godinu potpisala upravo sa Crnom Gorom“
73 pregleda 2 komentar(a)
Vojska Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojska Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.12.2013. 17:49h

Predstavnici ministarstava odbrane Crne Gore i Slovenije potpisali su Plan bilateralne saradnje za narednu godinu, čije će težište, kako je saopšteno, biti na obuci pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) u slovenačkim centrima, učenju engleskog jezika i saradnji mornarica.

Plan su danas u Ljubljani potpisali načelnik Sektora za multilateralu i odbrambenu diplomatiju u Ministarstvu odbrane Slovenije, Robert Stražišar, i izaslanik odbrane Crne Gore u Sloveniji, Branislav Keković.

„Plan obuhvata 11 aktivnosti u Crnoj Gori i 15 u Sloveniji, a težište će, kao i do sada, biti na obuci pripadnika VCG u slovenačkim centrima, učenju engleskog jezika i saradnji mornarica dvije vojske“, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva odbrane.

Stražišar je, kako se navodi, poručio da će Slovenija nastaviti da pruža punu podršku evroatlantskim aspiracijama Crne Gore, a sve u cilju njenog što skorijeg pristupanja NATO-u.

„Kao i prošle godine, Slovenija je prvi Plan bilateralne saradnje za 2014. godinu potpisala upravo sa Crnom Gorom“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: