Šef misije MMF-a u prvoj posjeti CG: Skot se sastao sa ministrom Brajovićem

50 pregleda 4 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Gov.me
Ivan Brajović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 18.12.2013. 19:41h

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Alaisdair Scott sastao se danas sa crnogorskim ministrom saobraćaja i pomorstva Ivanom Brajovićem, a akcenat razgovora bio je na projektu izgradnje autoputa Bar – Boljare, trenutnoj dinamici realizacije i mogućim budžetskim implikacijama.

Iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja saopšteno je da je u okviru dvodnevne posjete delegacije MMF-a, cilj novog šefa Misije te organizacije da prilikom prve posjete sagleda stanje ekonomije Crne Gore.

„Akcenat razgovora bio je na projektu izgradnje autoputa Bar – Boljare, trenutna dinamika realizacije i moguće budžetske implikacije. Ministar Brajović je gosta upoznao sa činjenicom da je projekat izgradnje autoputa prioritet, a da su intenzivirane aktivnosti na realizaciji dionice Smokovac – Mateševo, koja je i građevinski i finansijski najzahtjevnija“, kaže se u saopštenju.

Brajović je sa Skottom razgovarao i o velikom opsegu nadležnosti, ali i odgovornosti Ministarstva na čijem je čelu i upoznao ga sa ostalim infrastrukturnim projektima iz tog resora.

„Skott je kazao da u toj finansijskoj instituciji razumiju potrebu Vlade Crne Gore da realizuje projekat autoputa Bar – Boljare zbog njegove važnosti za regionalno povezivanje i ravnomjerniji demografski razvoj sjevera i juga zemlje“, navodi se u saopštenju.

Brajović je naevo da su uvijek korisne sugestije i razmjena mišljenja sa predstavnici MMF-a kako po pitanju autoputa Bar – Boljare, tako i u svim budućim projektima.

Bonus video: