Ivana Raščanin na čelu Foruma žena SDP u Podgorici

Predstavljen je program aktivnosti Foruma žena SDP Podgorica za 2014. godinu i najavljen nastavak realizacije projekta Rodna ravnopravnost u procesu evropskih integracija
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2013. 09:56h

Forum žena SDP-a je na izbornoj skupštini održanoj juče za predsjednicu Foruma žena Podgorice, u četvorogodišnjem mandatnom periodu, izabrao mr Ivanu Raščanin, magistra političkih nauka, a za potpredsjednicu Igbalu Đokić, ekonomistu.

Izbornoj skupštini prisustvovale su i članice Predsjedništva Centralnog odbora Foruma žena SDP, predsjednica Mirel Radić Ljubisavljević i potpredsjednica Vesna Tomanović, a u ime odbora Glavnog grada Izbornu skupštinu, pozdravio je Đorđe Suhih, član Predsjedništva SDP i odbornik u Skupštini Podgorice.

Đorđe Suhih je rekao da je SDP partija koja u svom Programu i Statutu pridaje važno mjesto učešću žena i promovisanju njihove uloge u društvu. Na članicama Foruma žena je odgovornost i obaveza da se svojim aktivizmom i stručnim kvalitetama izbore za realizaciju statutarne i zakonske norme od minimum 30% učešća žena u organima SDP-a, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

Predstavljen je program aktivnosti Foruma žena SDP Podgorica za 2014. godinu i najavljen nastavak realizacije projekta Rodna ravnopravnost u procesu evropskih integracija u Glavnom gradu i gradskim opštinama Tuzi i Golubovci.

"Forum žena SDP Podgorice, zalagaće se u svom budućem radu da načelo ravnopravnosti polova bude sprovedno u praksi, ali i preduzimati mjere i akcije za ukidanje svih oblika diskriminacije i nejednakog postupanja prema ženama, usklađivanje porodičnih i poslovnih obaveza zaposlene žene, poboljšanje statusa žene domaćice odgovarajućim vrednovanjem ženskog rada u kući, promovisanju odgovornog odnosa prema životnoj sredini...", saopšteno je iz Socijaldemokratske parije Crne Gore.

Bonus video: