Milačić i Stanić najavili objedinjavanje u Pljevljima

Predsjednik Prave Crne Gore je kazao da je Stanić primjer da se u politici "može provesti dug period vremena, a ostati čistog obraza, neuprljan i neistrošen"
119 pregleda 6 komentar(a)
Milačić Stanić Pljevlja, Foto: Prava Crna Gora
Milačić Stanić Pljevlja, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 03.08.2018. 17:23h

Rukovodstvo Prave Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Markom Milačićem i generalnim sekretarom Vladislavom Dajkovićem, posjetilo je danas Pljevlja.

U sklopu jednodnevne posjete toj opštini, kako navode iz te partije, održan je radni sastanak sa predsjedništvom Pokreta za Pljevlja, sa kojim je Prava Crna Gora (uz DNP) nastupila u koaliciji na minulim lokalnim izborima, koja je ostvojila četiri mandata, od kojih su dva mandata pripala partiji Novice Stanića.

Tom prilikom su Milačić i predsjednik Pokreta za Pljevlja, Novica Stanić, analizirali post-izbornu situaciju u pljevaljskoj opštini, ali i načelno razgovarali o približavanju, odnosno potencijalnom prisajedinjenu ove dvije političke grupacije, saopšteno je iz Prave Crne Gore..

“Ostvaren je relativno uspješan rezultat naše koalicije (Pokret za Pljevlja - DNP - Prava Crna Gora), međutim, ne mogu biti u potpunosti zadovoljan jer sveukupna opozicija nije ostvarila zadovoljavajući rezultat, odnosno pobjedu. Raduje me što se na političkom nebu Crne Gore pojavila perspektivna partija Marka Milačića, koja definitivno odgovara ideološkom senzibilitetu kakav se gaji i u našem Pokretu. Stoga, u vrlo brzom periodu ćemo, uz konsultaciju partijskih organa, na obostrano zadovoljstvo, definisati modalitet koji će u najboljem svijetlu determinisati naše zajedničko djelovanje u budućem periodu", kazao je Stanić.

Milačić je kazao da je Stanić prmijer da se u politici "može provesti dug period vremena, a ostati čistog obraza, neuprljan i neistrošen".

"Ne potcjenjujem naš rezultat na minulim lokalnim izborima koji je itekako respektabilan, ali sam sasvim siguran da naše vrijeme tek dolazi, te da neće proći još dugo dok Prava Crna Gora, upravo sa ovim ljudima ovdje, ne bude na čelu Pljevalja. Smatram da je minula koalicija sa strankom gospodina Stanića i DNP-a bila dobra, ali sam još više siguran da će saradnja, ili zašto ne reći i potencijalno ujedinjenje naše dvije partije, biti - pun pogodak za sve Pljevljake, pa onda i za naše partije”, kazao je Milačić.

Ove dvije stranke će, kako su kazali iz Prave Crne Gore, na svojim partijskim organima razmatrati dalju saradnju, te se nakon toga zajedno obratiti medijima, kada će predstaviti i zvanično dalji tok djelovanja u Pljevljima.

Bonus video: