Jubilarni sastanak šefova atlantskih saveza dogodine u Crnoj Gori

To je prvi put da se taj susret organizuje van Brisela te da je to veliko priznanje Crnoj Gori u atlantskim integracijama
4 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2013. 08:26h

Na 59. Generalnoj skupštini Svjetske organizacije atlantske povelje, koja je održana od 9 do 11. decembra u Briselu, odlučeno je da jubilarni, 60. susret bude organizovan u maju naredne godine u Crnoj Gori, saopšteno je iz Atlantskog saveza Crne Gore

"Ova odluka predstavlja potvrdu spremnosti Crne Gore da postane dio NATO Alijanse. Crna Gora je nesumnjivo prva naredna članica Alijanse, a ovakva odluka je vjetar u leđa integracionim procesima", ocijenjili su iz Atlantskog saveza Crne Gore.

Dodaje se da je to prvi put da se taj susret organizuje van Brisela te da je to veliko priznanje Crnoj Gori u atlantskim integracijama.

"Ovogodišnja Generalna skupština je ila izuzetno bitna kako za Atlantski savez, tako i za Crnu Goru. Tokom skupš tine redstavnici 36 zemalja članica Svjetske organizacije atlantske povelje odlučili su tokom glasanja da se 60-ti jubilarni sastanak šefova Atlant skih saveza održi neposredno prije 2BS Foruma, u maju 2014. godine u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Ovogodišnja Generalna skupština bila je, kako se navodi, posvećena budućnosti NATO-a, kao i odnosima i partnerstvima nakon 2014. godine. Na skupu je učestvovalo više od 300 političkih, vojnih i diplomatskih lidera, akademika, mladih profesionalaca i novinara, dodaje se u saopštenju.

Uporedo je održ ana i 18. Generalna skupš tina Svjetske organizacije mladih atlantista (YATA) na kojoj je Vladan Balaban, predsjednik mladih Atlantskog saveza Crne Gore izabran u upravni odbor Svjetske organizacije mladih atlantista, u kojem će obavljati funkciju potpredsjednika za finansije.

"Ovaj izbor predstavlja potvrdu i priznanje Organizaciji mladih Atlantskog s aveza Crne Gore, koja je na međunarodnom niv ou prepoznata kao jedna od najaktivnijih i najuspješnijih asocijacija mladih ljudi", zaključeno je u saopštenju Atlantskog saveza Crne Gore.

Bonus video: