Kaluđerović: I mene boli Murino, ali boljeg od NATO nema

Kaluđerović kaže da je ubijeđen da Sjevernoatlantski savez nije imao namjeru da gađa djecu u Murinu već neki drugi cilj
0 komentar(a)
Nebojša Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Nebojša Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.12.2013. 08:08h

Nacionalni koordinator za NATO Nebojša Kaluđerović izjavio je juče da ga jednako boli, kao i ostale građane Crne Gore, tragedija koja se desila u Murinu tokom NATO intervencije 1999. godine, ali je ubijeđen da Sjevernoatlantski savez nije imao namjeru da gađa djecu već neki drugi cilj.

On je na tribini “Crna Gora i NATO”, koju je uz pomoć američke ambasade organizovala NVO “Bonum” rekao da Crna Gora nema razloga da osjeća bilo kakvu krivicu zbog toga jer je bila protiv NATO intervencije i politike koja je dovela do toga. Kaluđerović je dodao da se o pitanju legalnosti i legitimnosti NATO intervencije može govoriti, ali da se ne može zaboraviti koja je politika dovela do toga. Kaluđerović smatra da NATO nije idealan, ali da u ovom trenutku Crna Gora nema boljeg rješenja.

Odbornik DF Goran Sekulić smatra da će se Crna Gora konfrontirati sa ostalim zemljama ukoliko uđe u NATO. On je rekao da NATO podstiče sukobe u svijetu kako bi mogli da intervenišu i ostvare svoje interese. Sekulić je NATO nazvao antiruskom i antiislamskom organizacijom, navodeći kao alternativu NATO-u vojnu neutralnost, savez sa Rusijom, Bjelorusijom, Kazahstanom, Tadžikistanom i Kirgistanom ili savez sa Rusijom.

On je rekao da su SAD imperija pred zalaskom i da je šansa Crne Gore na istoku. Sekulić je rekao da misija u koje odlaze crnogorski vojnici nije mirovna već klasična borbena misija.

Bonus video: