Bulatović novi potpredsjednik Opštine Budva

Sjednicom je predsjedavao šef odborničkog kluba Demokrata Mijomir Pejović, a izboru Bulatovića prethodila je oštra replika odbornika opozcije i vlasti
500 pregleda 1 komentar(a)
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.08.2018. 11:39h

Inženjer i dugogodišnji bankar Vladimir Bulatović izabran je za novog potpredsjednika Opštine Budve. Kandidata Crnogorske, podržalo je svih 18 prisustnih odbornika vladajuće koalicije, kao i nezavisni odbornik Stevan Džaković, dok su odbornici DPS bili uzdržani. Sjednici nije prisustvovala odbornica opozicione SD Milena Raičković.

Ovim je praktično počela realizacija sporazuma o koalicionoj saradnji koji su prije desetak dana zaključila doskorašnja opoziciona Crnogorska sa vladajućom kolicijom ( Demokrate, DF, SNP, DEMOS, SDP, URA i bivši Liberali). Sporazumom je predviđeno da budvanska vlast u novom sastavu vlada do kraja mandata, odnosno oktobra 2020.

Odbornički saziv lokalnog parlamenta prethodno je konstatovao prestanak funkcije dosadašnjem potpredsjedniku Veselinu Markoviću( SNP), čija je partija prihvatila da napusti ovu funkciju i ustupi je novom koalicionom partneru Crnogorskoj. O skoro dvogodišnjem radu Markovića pohvale su uputili, gradonačelnik Dragan Krapović, šef parlamenta Đorđije Vujović, kao i odbornici svih političkih partija.

Sjednicom je predsjedavao šef odborničkog kluba Demokrata Mijomir Pejović, a izboru Bulatovića prethodila je oštra replika odbornika opozcije i vlasti.

Navodeći da mu je drago što sjednici prisustvuju svi predstavnici političkih partija Dragan Purko Ivančević ( Crnogorska) kazao je da je kandidatura Bulatovića sve okupila oko zajedničkog cilja – revitalizaciji svih loših pojava koje su karakterisale Budvu.

„Hoćemo da sa Budve maknemo breme da je bio grad organizovanog kriminala, korupcije, grad primitivizma i vašarišnog turizma. Da sa ljudima koji su se izdigli iznad partijskih podjela, učinimo ovaj grad uspješnim, da budemo pokazni primjer da se za dvije godine može učiniti mnogo – da ovdje imamo bolji i bogati život. Svojim poslovnim referencama, dosadašnjim humanim i radom u civilnom sektoru, Bulatović će puno doprinijeti u procesu moralne i finanisijske obnove grada“, poručio je Ivančević.

Marko Vuković ( DPS) zapitao je novoizabranog potpredsjdnika Opštone da li je spreman da se suoči sa kriminalom koji je evidentan u sadašnjoj opštinskoj vlasti.

„Mislim, prije svega na Turističku organizaciju Budve, jer je Specijalno tužilaštvo počelo da ispituje njihov rad. Imate sa današnjim danom u TO čak 150 radnika zapošljenih, imate 30 hiljada eura naplaćenih kazni , imate sedam sudskih sporova koji su u toku. Imamo jednu od najlošije pripremljenih sezona i vašarište za šta su odgovorne Demokrate“, naglasio je Vuković uvjeren da će se Crnogorska „za koji mjesec pokajati zbog koalicije sa vladajućim partijama u Budvi“.

Navodeći da o profesionalnim i ostalim kvalitetima Bulatovića ima visoko mišljenje, Gojko Ljubanović (DPS) naglasio je da DPS neće podržati njegovo imenovanje, jer je na političko koruptivan način došao na mjesto potpredsjednika Opštine.

Na to je replicirao Ivančević naglašavajući da očekuje da se DPS oslobodi svih balasta i naprave diskontinuitet sa onim što je napraviio veliku tragediju Budvi u poslednjih 15 godina.

„Posljedice uprave DPS će trpjeti naši unuci“, poručio je Ivančević.

Zahvaljući se na izboru, Bulatović je kazao da će mu osnovno našelo u radu biti nulta tolerancija za nerad i korupciju.

„Kao inžinjer i politiku posmatram kao rješavanje problema. Pozivam sve da ono što dogovorimo, zajedno rješavamo i radimo i da nema opstrukcije“, kazao je Bulatović.

Gradonačelnik Dragan Krapović je kazao da Bulatovića poznaje dugi niz godina i da je riječ o čovjeku besprekornih profesionalnih, stručnih i moralnih kvaliteta.

Osvrćući se na optužbe o političkoj korupciji, Krapović je kazao da nema ni trunke utemeljenja u takvim kvalifikacijama.

Radović: Jelušić da kaže kako je na sred Petrovačke plaže postavljen lokal

Krsto Kiko Radović ( Demokratska CG) naglasio je da nema govora o političkoj korupciji, u sporazumu sa Crnogorskom, podsjećajući na koji način je DPS prije nekoliko godina „kupio“ tri odbornika tadašnje Pozitivne da bi zadržao vlast u gradu.

„A za vašarište u Budvi je odgovoran šef budvanskog DPS Predrag Jelušić, koji upravlja „Morskim dobrom“. Neka nam Jelušić odgovori ko je odogovoran da se na samoj Petrovačkoj plaži postavi ogroman lokal“, zapitao je Radović. Ističući da je za vašarište u Budvi isključivo odgovorna višedecenijska vlast DPS, Đorđe Zenović (Demokratska CG) je kazao da je jako je licemjreno da DPS nekoga optužuje za vašarište, korupciju i propale sezone.

Pokrenuta procedura da Đoković bude počasni građanin

Odbornički saziv budvanske slkupštine jednoglasno je usvojio odluku o pokretanju postupka za proglašenje svjetski poznatog tenisera Novaka Đokovića za počasnog građanina Budve.

„Razlozi za odnošenje ove odluke su u činjenici da je Đoković jedna od najtrofejnijih i najboljih sportista današnjice . Đoković je odlučio da 2014. svoje vjenčanje upriliči na Svetom Stefanu , teritoriji opštine Budva.Vjenčanju su prisustvovale brojne svjetski poznate ličnosti i to prilikom su se neposredno upoznale sa prirodnim ljepotama našeg grada i gostoprimstvom građana. Na taj način Novak Đoković je neusmnjivo doprinio da se ugled Budve u svjetskoj javnosti podigne na znatno viši nivo , a njen položaj kao ekskluzivne turističke destinacije dodatno afirmiše na međunarodnom turističkom tržištu“, pročitano je obrazloženje donošenja odluke.

Odbornicama da se ne obraća po boji kose i dužini noga

Božena Jelušić (URA) pozvala je sve odbornike da ne diskriminišu žene u lokalnom parlamentu.

Regovala je proceduralno nakon što se nezavisni odbornik Stevan Džaković sa govornice obratio sekretarki lokalnog parlamenta Mileni Šolović „ova koleginica plave kose“.

„Ako u ovom društvu želimo da napredujemo, molim da ne diskriminišemo i da se koleginicma ne obraćamo po boji kose, dužini noga i ostalim osobinama“, kazala je Jelušić.

Džaković je svoj postupak obrazložio da je po srijedi animozitet koji je Šolović iskazala prema njemu na prošlom skupštinskom zasijedanju.

Bonus video: