Mugoša anketira građane pred lokalne izbore

Kako je pojašnjeno, anketa bi trebalo da potrebama građana prilagodi rad organa i preduzeća lokalne samouprave u oblasti socijalnog staranja, poreske politike...
0 komentar(a)
Miomir Mugoša i Vladan Vučelić, Foto: Savo Prelević
Miomir Mugoša i Vladan Vučelić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.12.2013. 07:40h

Poslanica Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak optužila je upravu Glavnog grada da sprovodi akciju “Evidentiramo - rješavamo” kako bi uticala na birače uoči lokalnih izbora na proljeće.

Podgorički gradonačelnik Miomir Mugoša u junu je pokrenuo akciju “Evidentiramo-rješavamo” kojom je predviđeno da se, kako je objašnjeno na sajtu Glavnog grada, poboljša rad gradskih službi, na osnovu podataka koji će se prikupiti od građana Podgorice.

Kako je pojašnjeno, anketa bi trebalo da potrebama građana prilagodi rad organa i preduzeća lokalne samouprave u oblasti socijalnog staranja, poreske politike, komunalne infrastrukture i urbanizma.

“U narednih nekoliko mjeseci preko 100 službenika gradske uprave i preduzeća obićiće svako domaćinstvo u Podgorici i sa njegovim članovima razgovarati o opštim i konkretnim uslovima u kojima stanuju i žive, kao i o problemima sa kojima se susrijeću. Svi podaci biće na licu mjesta unijeti u unaprijed pripremljene tipske zapisnike, na osnovu kojih će se u budućnosti kreirati strategije i odluke iz odgovarajućih segmenata života i funkcionisanja u glavnom gradu. U cilju inoviranja i prilagođavanja segmenta socijalnog staranja od građana će biti prikupljeni podaci o imovini i socio-ekonomskom statusu”, navodi se na sajtu Glavnog grada.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" od 13. decembra

Bonus video: