Martinović predsjednik SO Cetinje

Za Martinović su glasale kolege iz DPS i jedini odbornik SNP u skupštini Slobodan Čavor, dok su predstavnici ostalih opozicionih stranaka, SDP-A, DF-a i Pozitivne, bili uzdržani
118 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2013. 14:00h

Na Cetinju je konstituisan novi saziv lokalnog parlamenta, a na njegovom čelu izabran je kandidat Demokratske partije socijalista Jovan Martinović.

Za Martinović su glasale kolege iz DPS i jedini odbornik SNP u skupštini Slobodan Čavor, dok su predstavnici ostalih opozicionih stranaka, SDP-A, DF-a i Pozitivne, bili uzdržani.

U ime odbornik SDP, Mirko Stanić je obrazložio "da nemaju ništa lično protiv Jovana Martinovića, ali da kao opozicija, time što će biti uzdržani, pokazuju svoj odnos prema prijedlogu vladajuće stranke.

"Martinoviću želim puno sreće u radu i želim mu da bude otvoreniji za prijedloge i sugestije nego što je to bio do sada slučaj", kazao je Stanić.

Obrazlažući odluku DPS-a da na mjesto predsjednika lokalnog parlamenta postave Martinović, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović je kazao da ga je motivisao "njegov dosadašnji rad".

"To se posebno odnosi na proteklo razdoblje, tokom kojeg je predloženi kandidat pokazao izuzetne organizacione i upravljačke sposobnosti, predvodeći opštinski odbor pojedinačno najjače političke snage na Cetinju. A vjerujem da ćemo se svi saglasiti da su rezultati takvog rada i više nego vidljivi. Neću izostaviti ni činjenicu da je riječ o kandidatu kojem rad u lokalnoj upravi i njenim javnim preduzećima nije stran, što samo dodatno uvjerava da će, u slučaju izbora, dužnost predsjednika gradskog parlamenta obavljati stručno, a prije svega odgovorno pred građanima i cjelokupnom javnošću", kazao je Bogdanović.

Prije nego je sjeo na mjesto predsjednika parlamenta, Martinović je položio zakletvu, a onda se zahvalio na saradnji svom prethodniku Milutinu Vukići i odbornicima prošlog saziva.

"Koristim priliku da svim odbornicima čestitam početak mandata, i obećam da ću povjerenu dužnost obavljati predano, posvećeno i odgovorno", kazao je Martinović.

Na sjednici su potvrđeni i mandati odbornicima.

Podsjećamo, u parlamentu u kojem ima 33 mjesta, 19 pripada DPS, po pet imaju SDP i Pozitivna, tri DF, a jedno odborničko mjesto SNP.

Galerija

Bonus video: