Đukanović poručio da može bez Krivokapića

"Poziv sprskim partijama je sa najdubljim uvjerenjem da je to put da se brže prevaziđe jaz koji je nastao u godinama traženja odgovora na pitanje državnopravnog statusa"
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Aleksandar Vučić, Foto: Beta/AP
Milo Đukanović, Aleksandar Vučić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.12.2013. 07:49h

Poziv premijera Mila Đukanovića srpskim partijama da uđu vlast je manipulacija i poruka upućena prije svega SDP i Ranku Krivokapiću ocijenili su predstavnici opozicije.

Đukanović je, gostujući na RTS-u pozvao srpske partije u Crnoj Gori da uđu u njegovu vladu:

“Ja sam danas ponovio nešto što je poznato i što je javni poziv predstavnicima srpskih partija u Crnoj Gori od vremena kada smo imali posljednji predreferendumski duel. To je poziv - izvolite uđite u vlast, vrata su otvorena”.

On je kazao da taj poziv nije demagoški, nego sa najdubljim uvjerenjem da je to put da se brže prevaziđe jaz koji je nastao u godinama traženja odgovora na pitanje državnopravnog statusa.

“U malobrojnom društvu, kakvo je crnogorsko, to sigurno vodi homogenizaciji potencijala”, kazao je Đukanović

Poslanik SNP Obrad Gojković kazao je da se ta stranka ne prepoznaje u Đukanovićevom pozivu i ponovio da je SNP građanska partija. Gojković je Đukanovićevu ponudu nazvao manipulacijom i kazao da je ona prije svega namijenjen SDP-u.

“Već dugo traje sukob u vladajućoj koaliciji i premijer na ovaj način sređuje stanje” rekao je Gojković za “Vijesti” i dodao je to providna manipulacija koje premijer često izvodi i da je tako i treba doživjeti.

Lider Nove Andrija Mandić rekao je ranije da je takav poziv neprihvatljiv i ponižavajući i da Nova neće u Đukanovićevu Vladu. On je naveo da je to poruka za SDP da se koalicioni partner za Vladu može naći i bez izbora dok Krivokapić misli da je nezamjenjiv politički ortak Đukanovića i DPS-a.

Član predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević napisao je juče na svom Tviter nalogu da ne zna šta Krivokapić čeka i da je jedini spas za demokratiju u Crnoj Gori prelazna Vlada koja bi pripremila izbore.

“Đukanović sa RTS zove Srbe iz Crne Gore u Vladu. Ne znam šta čeka Ranko Krivokapić. Jedini spas za demokratiju u Crnoj Gori je prelazna vlada za izbore”, poručio je Medojević. On je dodao da su poruke jasne i da je “crnogorska mafija osvojila Beograd i Srbiju”. “CG mafija je osvojila Beograd i Srbiju. Sada još samo treba da (Andrija) Mandić postane Novak Kilibarda i sve je ok”, napisao je Medojević.

Rastoder: Srećno bilo

Poslanik SDP-a Rifat Rastoder kazao je da nije na toj stranci da komentariše poziv predstavnicima srpskih stranaka da uđu u Vladu i dodao da, ukoliko premijere to misli “srećno mu bilo”.

“To nije na nama da komentarišemo, ako je tako mislio srećno mu bilo”, rekao je Rastoder. Portparol SDP-a Mirko Stanić takođe je kazao da iz te partije nemaju komentar na izjave Đukanovića.

Bonus video: