Martinović kandidat DPS-a za predsjednika SO Cetinje

Prije nego je postavljen za predsjednika cetinjskog odbora DPS-a, Martinović je pokrivao funkciju direktora Turističke organizacije Cetinje
249 pregleda 4 komentar(a)
Jovan Martinović, Foto: Savo Prelević
Jovan Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.12.2013. 17:11h

Aktuelni predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Cetinje i poslanik u crnogorskom parlamentu Jovan Martinović kandidat je DPS-a za novog predsjednika lokalnog parlamenta, saznaju “Vijesti” od izvora bliskih DPS-u.

Martinović bi trebalo da bude izabran na konstutivnoj sjednici, koja je zakazana za 12. decembar, kada će biti verifikovani i mandati odbornika. Do sada je tu poziciju pokrivao doktor Milutin Vukić iz najjače partije.

Prije nego je postavljen za predsjednika cetinjskog odbora DPS-a, Martinović je pokrivao funkciju direktora Turističke organizacije Cetinje.

Na snimcima sa predsjedništva DPS-a, objavljenim u aferi “Snimak”, Martinović je tvrdio da cetinjski DPS treba da ima “jako dobru koordinaciju prilikom zapošljavanja u državnim institucijama”.

Na lokalnim izborima na Cetinju, koji su održani u novembru, DPS je osvojio apsolutnu vlast u tom gradu, odnosno od 33 odbornička mjesta dobio je 19.

U lokalni parlament ušle su i SDP i Pozitivna Crna Gora sa po pet odbornika, Građanski front sa tri i SNP sa jednim odbornikom.

Bonus video: