Lukić i Mitrić ne ispunjavaju uslove sa sudiju Ustavnog suda

Uslove nijesu ispunili ni advokati Budislav Minić, Dragana Vukčević i Kasim Dizdarević
84 pregleda 1 komentar(a)
Ustavni odbor, Foto: Boris Pejović
Ustavni odbor, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.12.2013. 16:07h

Ustavni odbor utvrdio je da pet od 19 kandidata za sudije Ustavnog suda ne ispunjava postavljene uslove za tu funkciju.

Pet kandidata za koje je Odbor konstatovao da nisu ispunili uslove su profesor na Pravnom fakultetu Slavko Lukić, profesor u penziji Blagota Mitrić, te advokat Budislav Minić.

Uslove nisu ispunili ni advokatica Dragana Vukčević i Kasim Dizdarević.

"Pet je kandidata, za koje je odbor konstatovao da bilo zbog toga što nijesu dostavili kompletnu dokumentaciju ili je nisu blagovremeno dostavili ili zbog toga što su ispunili uslove za starosnu penziju, neće ići dalje u proceduru utvrđivanja kandidata za sudije Ustavnog suda", rekao je zamjenik predsjednika Ustavnog odbora Velizar Kaluđerović iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Kaluđerović je kazao da je utvrđena lista od 14 kandidata koji ispunjavaju uslove, u jednom dijelu uslovna jer Odbor nije dobio izvod kaznene evidencije o kandidatima, koja, prema njegovi riječima, treba da stigne svakog dana.

Kaluđerović je istakao da se u tom skupštinskom tijelu pretpostavlja da niko od kandidata nema takve probleme.

Sa kandidatima koji su ispunili uslove Ustavni odbor obaviće razgovore 18. i 20. decembra na otvorenim sjednicama.

"Tih 14 kandidata su Siniša Bjeković, Nataša Bošković, Dragoljub Drašković, Milorad Gogić, Miodrag Iličković, Snežana Kaluđerović, Marijana Laković, Melvida Muratović, Ranka Perović, Ljiljana Radović, Vesna Ratković, Mira Samardžić, Vaselj Sinštaj i Hamdija Šarkinović”, rekao je Kaluđerović.

Bonus video: