DPS: Anti-korupcijska konferencija je pokušaj antivladinog skupa

U DPS-u vjeruju da je prisustvo pojedinih učesnika konferencije zloupotrijebljeno
23 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Vanja Ćalović, Mitja Drobnič, Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Vanja Ćalović, Mitja Drobnič, Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.12.2013. 13:30h

Umjesto obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, juče je zapravo pokušano da se održi antivladin skup, čiji je jedan od organizatora, pozivajući goste na raspravu o izbornom zakonodavstvu, uspio da animira visoke predstavnike međunarodne zajednice, državne uprave i političkih partija, smatraju u DPS-u.

Na Nacionalnoj antikorupcijskoj konferenciji prisustvovali su, između ostalih predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, šef Delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič, lider DF-a Miodrag Lekić i izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović.

U DPS-u vjeruju da je prisustvo pojedinih učesnika konferencije zloupotrijebljeno u političke svrhe opozicije i njenih pomagača.

U DPS-u vjeruju da je prisustvo pojedinih učesnika konferencije zloupotrijebljeno u političke svrhe opozicije i njenih pomagača

Kako navode, na skupu su držali slovo o poštovanju ljudskih prava predstavnici "organizacije koja je svojevremeno blokadama Podgorice i magistralnih puteva zabranjivala osnovno ljudsko pravo – slobodu kretanja".

"Ista organizacija,domaćin skupa, se juče snažno „založila“ za poštovanje zakona, a prije svega nekoliko mjeseci je protivzakonito došla u posjed biračkih spiskova i zaštićenih podataka o građanima Crne Gore, za šta je morala biti krivično procesuirana. I konačno, domaćin skupa je „ponosan“ na svoju apolitičnost koju je snažno demonstrirao kada su njihovi tzv građanski protesti iznjedrili veliki broj političara od kojih neki sada sjede u državnom i lokalnim parlamentima", piše u saopštenju DPS-a.

DPS je saglasna u ocjeni da je smjenjivost vlasti ljekovita za demokratiju.

Postoje i starija demokratska načela, a to je, između ostalih, poštovanje izborne volje građana. Vlast u Crnoj Gori se uvijek iznutra mijenjala i tako supstituisala potrebu građana za promjenom vlasti na izborima. Isto tako vlast u našoj državi je uvijek bila odraz slobodno izraženog raspoloženja birača, koliko god se to ne sviđalo onima koji stalno gube ili onima koji samo uz nas pobjeđuju. I uvijek će tako biti, građani će stalno birati najbolje od ponuđenih. To je kruna demokratije, a ne zamijeniti vlast gorom vlašću. Jer ko je alternativa? Andrija Mandić bi bio premijer, Medojević ministar finansija, Koča Pavlović ministar unutrašnjih poslova, a Goran Danilović gradonačelnik Podgorice. Njih građani nikada neće izabrati.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: