Rotacija u SNP: Šarančić, Nišavić i Šćekić u poslaničkim klupama

Predstavnici SNP-a iz Pljevalja i Bijelog Polja su od stranačkih organa nakon parlamentarnih izbora tražili novu raspodjelu poslaničkih mandata
155 pregleda 8 komentar(a)
Dragoslav Šćekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragoslav Šćekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.12.2013. 17:19h

Socijalistička narodna partija (SNP) dobiće tri nova poslanika sa sjevera države saopšteno je “Vijestima” iz te partije.

Novi poslanici SNP-a biće Danko Šarančić iz Pljevalja, Dragoslav Šćekić iz Berana i dr Radosav Nišavić iz Bijelog Polja.

Iz SNP-a su na pitanje da li je tačno da će u rotaciji koja će uslijediti biti zamijenjen poslanik te partije iz Bara Vasilije Lalošević naveli da “svako licitiranje bilo kojim imenom” smatrju “neprimjerenim i nepotrebnim”.

Iz SNP-a nisu precizirali kada će se obaviti rotacija poslanika u klubu.

“Zamjena u Klubu poslanika će se obaviti u skladu sa odlukom GO. U Klub poslanika će ući Danko Šarančić iz Pljevalja, Dragoslav Šćekić iz Berana i dr Radosav Nišavić iz Bijelog Polja. Svako licitiranje bilo kojim imenom poslanika ili datumom realizacije pomenute Odluke GO SNP, smatramo neprimjerenim i nepotrebnim” saopšteno je “Vijestima” iz SNP-a.

Predstavnici SNP-a iz Pljevalja i Bijelog Polja su od stranačkih organa nakon parlamentarnih izbora tražili novu raspodjelu poslaničkih mandata, prema kojoj bi predstavnicima tih gradova pripala mjesta u poslaničkom klubu.

Oni su zahtijevali da se mandati dijele prema “regionalnom ključu” i ostvarenom rezultatu na izborima.

“Vijesti” su ranije objavile da se o tome raspravljalo na izvršnim odborima SNP-a u gradovima na sjeveru i konstatovano je da u budućem poslaničkom klubu stranke ima previše ljudi iz Podgorice i Bara.

SNP ima devet poslanika od čega su dva iz Bara, Lalošević i Snežana Jonica, te četiri iz Podgorice, Velizar Kaluđerović, Aleksandar Damjanović, Neven Gošović i Zdenka Popović.

Šćekiću i Nišaviću ovo će biti povratak u poslaničke klupe, jer su njih dvojica bili poslanici SNP-a u sazivu Skupštine kojoj je istekao mandat krajem 2012..

Bonus video: