Čarter linija od Bukurešta ka Crnoj Gori biće jedan od prioriteta

Kao osnova za tu saradnju naveden je i Memorandum o razumijevanju između dvije Vlade u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja iz februara 2013.
1 komentar(a)
Bukurešt, Foto: Flickr
Bukurešt, Foto: Flickr
Ažurirano: 09.12.2013. 15:27h

Saradnja u turizmu i rad na uspostavljanju čarter linije od Bukurešta ka Crnoj Gori biće jedan od prioriteta u narednom periodu, zaključeno je na jučerašnjem sastanku ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića sa novoimenovanim amabasadorom Rumunije Ferdinandom Nagijem.

Kako je saopšteno iz MORT, sagovornici su saglasni i da postoji značajan prostor za saradnju, posebno između naših turističkih organizacija na sajmovima i berzama, avio povezivanju, te polju održivog razvoja. Kao osnova za tu saradnju naveden je i Memorandum o razumijevanju između dvije Vlade u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja iz februara 2013.

“Njime se obezbjeđuje podrška Rumunije u ovoj oblasti putem prenosa naučnog i tehničkog znanja i iskustva, što će doprinijeti kvalitetnijem usklađivanju nacionalnih politika i zakonodavstva sa zahtjevima Evropske unije“, navodi se u saopštenju uz napomenu da se operacionalizacija Memoranduma očekuje početkom naredne godine, kada će rumunski predstavnici posjetiti Crnu Goru.

Bonus video: