Budva: SDP i LP protiv razrješenja Rađenovića

Odbornici Fronta podnijeli su zahtjev za razrješenje Rađenovića, za sjednicu koja je će biti održana 13. decembra
151 pregleda 0 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Lazar Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.12.2013. 14:09h

Odbornici Socijaldemokratske partije (SDP) i Liberalna partija (LP) u budvanskom parlamentu, glasaće protiv predloga Demokratskog fronta za razrješenje predsjednika Opštine, Lazara Rađenovića.

Odbornici Fronta podnijeli su zahtjev za razrješenje Rađenovića, za sjednicu koja je će biti održana 13. decembra, zbog, kako su pojasnili, nepodnošenja predloga završnog računa budžeta lokalnom parlamentu u zakonskom roku.

Predsjednik budvanskog Odbora SDP-a, Mihailo Đurović, kazao je da je obaveza, utvrđena Zakonom o finansiranju lokalne samouprave, da se završni račun mora podnijeti odboricima do 31. maja.

U prvom kvartalu ove godine, kako je pojasnio, započet je postupak javnih nabavki.

"Bilo je problema sa javnim nabavkama, tako da se problem i izbor najboljeg revizora produžio, pa će tek ovih dana biti zaključen ugovor. Smatram da će posao biti završen za dvije sedmice, pa će se nalaz razmatrati na zasjedanju Skupštine opštine koja se planira za 26. ili 27. decembar", rekao je Đurović.

On je dodao da će zbog toga SDP dati podršku Rađenoviću jer, kako je dodao, smatraju da nema političke odgovornosti zbor blagovremenog nedostavljanja završnog računa Skupštini, "jer neće zbog toga biti posljedica".

Predsjednik lokalnog Odbora LP, Blažo Rađenović, rekao je da ta partija ima apsolutno povjerenje u predsjednika Opštine.

"Smatramo da je zahtjev opozicije o razrješenju predsjednika Opštine neosnovan", rekao je Rađenović.

On je naveo da LP u Budvi ima odličnu saradnju sa koalicionim partnerom Demokratskom partijom socijalista (DPS), i dodao da se nada, da će se to i nastaviti.

SDP i LP su koalicioni partneri DPS-a u budvanskoj opštini.

Bonus video: