Lekić o Čepurinovoj izjavi: Rusi nekada znaju biti spontani

“Komentari odavde projektuju da se dopadnu zapadnim silama, da one prećute korupciju i organizovani kriminal”
29 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Luka Zeković
Miodrag Lekić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.12.2013. 17:10h

Lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić kazao je da se komentari na izjavu ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Čepurina, koji je spoljnu politiku Crne Gore uporedio sa majmunom, projektuju tako da se dopadnu zapadnim silama da bi one prećutale korupciju i organizovani kriminal.

Lekić je, govoreći na tribini “Uloga Rusije u multipolarnom svijetu” u Centru za građansko obrazovanje (CGO) kazao da nije bio u Crnoj Gori kada se o Čepurinovoj izjavi pisalo, ali je istakao da, ukoliko je ta izjava cjelovita, svakako nije u stilu ruske diplomatije.

“Rusi nekada znaju biti spontani”, kazao je Lekić.

Upitan da prokomentariše reakcije Ministarstva vanjskih poslova (MVPEI) i druge reakcije crnogorskih zvaničnika, lider DF-a je kazao da je pročitao jedino izjavu ministarke odbrane Milice Pejanović-Đurišić.

“Komentari odavde projektuju da se dopadnu zapadnim silama, da one prećute korupciju i organizovani kriminal” rekao je on. Lekić je ipak istakao da je Crna Gora “ mala, ali suverena zemlja i da je nikakve poruke koje je guraju u inferiornost nisu dobre”.

Profesor na Fakultetu poličkih nauka Filip Kovačević kazao je da je Čepurinova izjava izvučena iz konteksta i da nije cjelovita.

Bonus video: