Krivokapić nudi pomoć u rješavanju političke krize u Ukrajini

„Ukoliko vlast i opozicija žele da Parlamentarna skupština bude posrednik u dijalogu, mi smo spremni da oformimo delegaciju koja će doći u Kijev, kazao je Krivokapić
30 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 06.12.2013. 17:35h

Predsjednik Parlamentrne Skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić kazao je novinarima u Kijevu da će učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi pomogao u prevazilaženju krize u Ukrajini i da je, ukoliko vlast i opozicija pošalju zahtjev, spreman da osnuje grupu parlamentaraca koji bi posredovali u dijalogu.

„Ukoliko vlast i opozicija žele da PS bude posrednik u dijalogu, mi smo spremni da oformimo delegaciju koja će doći ovdje. Ipak, mislim da Ukrajina može sama da riješi problem. Moj savjet je razgovor unutar institucija sistema i jačanje povjerenja u vladavinu prava, jer bez toga nema budućnosti“, kazao je Krivokapić, prenosi RTCG.

On je kazao da je već inicirao susret sa ukrajinskom opozicijom, a koji je, iz njemu nepoznatih razloga, odgođen u posljednjem trenutku.

Krivokapić je razgovarao i sa šefom diplomatije Jermenije, koja je ipak odlučila u posljednjem trenutku da ne potpiše Sporazum o pridruživaju sa Evropskom unijom. Ministri vanjskih poslova naredne godine ponovo će se sresti u Švajcarskoj, koja od Ukrajine preuzima predsjedavanje OEBS-om.

Bonus video: