Kaluđerović razgovarao sa predstavnicima akademske zajednice o značaju NATO-a

Kaluđerović je kazao da je saradnja sa univerzitetima i akademijama važan segment otvorenog dijaloga o toj temi
0 komentar(a)
Nebojša Kaluđerović, Foto: Arhiva Vijesti
Nebojša Kaluđerović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.12.2013. 16:35h

Nacionalni koordinator za NATO, Nebojša Kaluđerović, sastao se danas sa predstavnicima akademske zajednice, sa kojima je razmijenio stavove o NATO integracijama Crne Gore.

Iz Vlade je saopšteno da je Kaluđerović na radnom sastanku istakao da saradnja sa univerzitetima Crne Gore i akademijama nauka i umjetnosti predstavlja jedan od važnih segmenata otvorenog dijaloga o evroatlantskim integrativnim procesima u kojem se nalazi Crna Gora.

»On je upoznao sagovornike sa dosadašnjim radom i planiranim aktivnostima Savjeta za članstvo u NATO i Komunikacionog tima, iskazujući spremnost i otvorenost za saradnju, naročito kada je riječ o informisanju mlade, studentske populacije koja traži interaktivnu komunikaciju o savremenim globalnim kretanjima, u koje spadaju i evroatlanske integracije«, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je usaglašena spremnost za saradnjom kao i potreba za daljom, otvorenom i sadržajnom komunikacijom o tom pitanju.

»Uz akcenat da postoji neophodnost produbljivanja i proširivanja znanja o značaju NATO integracija, koja je već uvrštena u plan i program rada humanističkih fakulteta«, saopšteno je iz Vlade.

Pozivu na sastanak odazvali su se doktori Slobodan Backović, Damjan Šećković, Nikola Milović, Ranko Mujović, Nenad Koprivica, Vladimir Savković, Milivoje Baletić, kao i akademik Sreten Perović.

Bonus video: