skupština crne gore

Odbor za međunarodne odnose: Pozitivno mišljenje za tri ambasadora

81 pregleda 0 komentar(a)
Odbor za međunarodne odnose, Foto: Boris Pejović
Odbor za međunarodne odnose, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.12.2013. 15:07h

Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike dao je pozitivno mišljenje o predlogu da Petar Popović bude imenovan za ambasadora Crne Gore u Grčkoj.

Predsjednik Odbora, Miodrag Vuković rekao je da su protiv tog predloga na sjednici koja je bila zatvoren za javnost, glasali predstavnici Demokratskog fronta.

Vuković je pojasnio da su poslanici DF svoju odluku da glasaju protiv obrazložili stavom da za ambasadore treba da budu imenovane "do kraja dokazane karijerne diplomate"

“Osam članova Odbora bilo je za predlog da Popović bude imenovan za ambasadora u Grčkoj, dok su dva predstavnika Fronta glasala protiv”, rekao je Vuković novinarima nakon sjednice Odbora.

On je pojasnio da su poslanici Fronta svoju odluku da glasaju protiv obrazložili stavom da za ambasadore treba da budu imenovane "do kraja dokazane karijerne diplomate".

Odbor je jednoglasno dao pozitivno mišljenje o predlogu da Miroslav Šćepanović bude imenovan za ambasadora Crne Gore u Norveškoj, Švedskoj, Finskoj i Danskoj, na nerezidetnoj osnovi sa sjedištem u Podgorici.

“Šćepanović je dobio jednoglasnu podršku članova Odbora kao mlađi kadar koji je od početka u diplomatiji”, rekao je Vuković.

On je naveo da je jednoglasnu podršku Odbora dobila i kandidatura Željka Perovića za nerezidentnog ambasadora Crne Gore u Španiji i Portugaliji sa sjedištem u Podgorici.

“Perović ima dugu diplomatsku karijeru i dobio je jednoglasnu podršku Odbora za imenovanje na tu funkciju", rekao je Vuković.