Crna Gora posvećena uspostavljanju stabilnosti u Avganistanu

Lukšić je danas učestvovao u Briselu na sastanku ministara vanjskih poslova NATO članica i partnerskih država ISAF Misije u Avganistanu
2 komentar(a)
vojnici, ISAF, Avganistan, Foto: Zoran Đurić
vojnici, ISAF, Avganistan, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.12.2013. 17:32h

Crna Gora posvećena je jačanju stabilnosti i bezbjednosti u Avganistanu, kazao je potpredsjednik Vlade Igor Lukšić, navodeći da će biti razmotreni modaliteti izgradnje mira u toj državi i po okončanju ISAF Misije.

Lukšić je danas učestvovao u Briselu na sastanku ministara vanjskih poslova NATO članica i partnerskih država ISAF Misije u Avganistanu, kojim je predsjedavao generalni sekretar Alijanse Anders Fog Rasmusen.

Iz Vlade je saopšteno da je Lukšić u svom izlaganju ponovio posvećenost Crne Gore jačanju stabilnosti i bezbjednosti u Avganistanu.

“U tom kontekstu, još jednom je istakao da je Crna Gora opredijeljena da doprinese Misiji NATO u Avganistanu- Odlučna podrška nakon 2014. Naglasio je spremnost Crne Gore da, u kapacitetu trenutnog predsjedavajućeg Američko-Jadranskom poveljom, razmotri dalje modalitete zajedničkog regionalnog doprinosa izgradnji mira u Avganistanu nakon okončanja ISAF misije”, kaže se u saopštenju.

Na marginama sastanka Lukšić je imao susrete sa šefovima diplomatija Holandije i Rumunije, kao i sa zamjenikom generalnog sekretara NATO Aleksandrom Veršboom, tokom kojih su razmijenjena mišljenja o bilateralnim odnosima i nastavku saradnje u integracionim procesima.

Bonus video: