Pejanović-Đurišić se sastala sa ambasadorima zemalja članica NATO

Ona je ambasadore sa dosadašnjim procesom reformi u sektoru odbrane i prioritetima u daljim aktivnostima ka punopravnom članstvu
0 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Vijesti online
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 03.12.2013. 18:37h

Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić sastala se danas sa ambasadorima zemalja članica NATO. Sastanak je organizovala ambasada R. Slovenije u okviru svojih redovnih aktivnosti kao kontakt ambasada za NATO.

Ministar Pejanović-Đurišić upoznala je ambasadore sa dosadašnjim procesom reformi u sektoru odbrane i prioritetima u daljim aktivnostima ka punopravnom članstvu Crne Gore u NATO. Ministar je ocijenila da je proces reformi dug i da ne bio bio moguć bez podrške zemalja partnera.

Ona je naglasila da očekuje i dalju podršku u narednom periodu, posebno u očekivanju predstojećeg Samita NATO u Južnom Velsu, i istakla punu posvećenost realizaciji aktivnosti koje doprinose povećanju spremnosti Crne Gore za članstvo, posebno u oblastima u kojima je identifikovana potreba za daljim unapređenjem. Takođe, ministar je istakla posvećenost regionalnoj saradnji i implementaciji NATO koncepta “pametna odbrana”.

Ministar je upoznala ambasadore sa novim pristupom u komuniciranju sa javnošću, sa ciljem boljeg razumijevanja NATO, kao političko-vojne organizacije, i razloga za punopravno članstvo i izrazila uvjerenje da crnogorski građani daju veliku podršku onome što su vrijednosti EU I NATO.

Na kraju razgovora ministar je izrazila zahvalnost svim partnerima na uloženim naporima i spremnosti da podrže Crnu Goru na njenom evroatlantskom putu.

Bonus video: