Reforme nemoguće bez podrške partnera

Pejanović-Đurišić sastala se danas sa ambasadorima zemalja članica NATO koji je organizovala Ambasada Slovenije u okviru svojih redovnih aktivnosti
52 pregleda 4 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Boris Pejović
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.12.2013. 17:54h

Crna Gora je posvećena realizaciji aktivnosti koje doprinose povećanju spremnosti države za članstvo u NATO, ocijenila je ministarka odbrane, Milica Pejanović-Đurišić, navodeći da je proces reformi dug i da ne bi bio moguć bez podrške država partnera.

Pejanović-Đurišić sastala se danas sa ambasadorima zemalja članica NATO koji je organizovala Ambasada Slovenije u okviru svojih redovnih aktivnosti.

Kako se precizira u saopštenju, Pejanović-Đurišić upoznala je ambasadore sa dosadašnjim procesom reformi u sektoru odbrane i prioritetima u daljim aktivnostima ka punopravnom članstvu Crne Gore u NATO.

“Ona je naglasila da očekuje i dalju podršku u narednom periodu, posebno u očekivanju predstojećeg Samita NATO u Južnom Velsu, i istakla punu posvećenost realizaciji aktivnosti koje doprinose povećanju spremnosti Crne Gore za članstvo”, piše u sa, posebno u oblastima u kojima je identifikovana potreba za daljim unapređenjem.

Kako se navodi, Pejanović-Đurišić je istakla posvećenost regionalnoj saradnji i implementaciji NATO koncepta Pametna odbrana.

“Pejanović-Đurišić je upoznala ambasadore sa novim pristupom u komuniciranju sa javnošću, sa ciljem boljeg razumijevanja NATO, kao političko-vojne organizacije, i razloga za punopravno članstvo uvjerena da crnogorski građani daju veliku podršku onome što su vrijednosti EU i NATO”, piše u saopštenju.

Pejanović-Đurišić je zahvalila partnerima na uloženim naporima i spremnosti da podrže Crnu Goru na njenom evroatlantskom putu.

Bonus video: