SNP zahtjeva skraćenje mandata Vuki Goluboviću

Prema njihovim riječima, dosadašnje vođenje opštine je samo po sebi ključni razlog da se zahtijeva razrešenje dosadašnjeg predsjednika
2 komentar(a)
Vuka Golubović, Foto: Arhiva Vijesti
Vuka Golubović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.12.2013. 16:21h

U Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) zatražili su skraćenje mandata predsjedniku opštine Berane Vuki Goluboviću, zbog, kako su naveli, promjene bračkog tijela u toj opštini nakon održavanja izbora u Petnjici.

Kako su precizirali iz Opštinskog odbora SNP-a Berane, biračko tijelo te partije je održavanjem izbora u Petnjici umanjeno za 6.331 birača.

„Ovome u prilog ide i činjenica da su četiri nosioca mandata sa područja nove opštine Petnjica, do sada davala podršku Goluboviću, što u ovom trenutku predstavlja osporavajuću činjenicu“, kaže se u saopštenju SNP-a.

Prema njihovim riječima, dosadašnje vođenje opštine je samo po sebi ključni razlog da se zahtijeva razrešenje dosadašnjeg predsjednika.

„Pod ovim podrazumijevamo stvaranje problema sa odlaganjem čvrstog otpada, izazivanje epidemije i trovanje preko pet hiljada građana neodgovornim radom i postupanjem, nenamjensko trošenje novca, zloupotrebe opštinskih sredstava po raznim osnovama“, naveli su iz SNP-a.

Kako su dodali, pod razlozima za razrešenje podrazumjevaju i kršenje Zakona o radu - od prijema novozaposlenih do nepoštovanja obaveze isplaćivanja zaposlenih svakog mjeseca, što je izazvalo, kako su kazali, potpuno nefunkcionisanje Skupštine opštine Berane.

"U cilju razrešenja postojeće situacije, predlažemo formiranje višestranačke komisije koja će rukovoditi Opštinom do konstituisanja novih organa vlasti“, kazali su iz SNP-a.

Iz te partije su objasnili da se podrazumijeva da prethodno budu konstatovane ostavke odbornika koalicije Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije koji su, kako su naveli, izabrani u Skupštini opštine Petnjica kao i predsjedniku Skupštine Opštine Samiru Agoviću.

Bonus video: