Peta sjednica Dječjeg parlamenta: “Bockanje” Konjevića i Ivanovića

Male parlamentarce zanimalo je kako šta će Vlada uraditi po pitanju siromaštva, zaštiti prava djeteta...
100 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2013. 14:58h

Na današnjoj petoj sjednici Dječjeg parlamenta čedrdesetak osnovaca i srednjoškolaca postavljali su niz pitanja ministrima, predstavnicima ministarstva i poslanicima.

Male parlamentarce zanimalo je kako šta će Vlada uraditi po pitanju siromaštva, zaštiti prava djeteta, kakvu korist bi Crna Gora mogla imati od članstva u NATO, te ko to formira kako su naveli “VIP odjeljenja” školama.

Šef parlamenta Ranko Krivokapić u obraćanju djeci kazao je pitanja ima mnogo, a odgovora nema dovoljno.

“Nadam se da će moje kolege iz izvršne vlasti učiniti da vaša pitanja zažive” kazao je Krivokapić. Na pitanje jednog od osnovaca, Đorđa Sankovića sa Cetinja da li neko prati i provjerava da li se ispunjavaju obećanja sa prošlogodišnje sjednice Dječjeg parlamenta, Krivokapić je poručio da djeca treba da se strpe do punoljetstva i sticanja prava glasa te da onda kažnjavaju one koji ne ispunjavaju obećanja. Krivokapić je osnovcu koji je pitao da li će se izgraditi sportska sala, kazao da je malo zakasnio sa pitanjem.

“Da je bilo prije izbora možda bi se nešto i uradilo”, rekao je Krivokapić.

Danila Bulatovića, osnovca iz Berana, zanimalo je kako Ministarstvo održivog razvoja i turizma planira da riješi “atrakciju Vasove Vode”, a od predstavnice tog ministarstva Željke Radak dobio je odgovor da će o tome odlučiti građani Berana.

Na pitanje kada će na sjeveru Crne Gore prestati da se koriste šterike i fenjeri zbog čestog nestajanja struje poslanik SDP-a Izet Bralić ironično je poručio djeci da kidanjem struje njih EPCG zapravo pazi, čuva im vid od štetnog uticaja kompjutera, drži ih na okupu sa porodicom kako bi se bolje grijali.

Nakon Bralićevog odgovora pslanik DPS-a Saša Pešić pojasnio je da EPCG i Elektroprenosni sistem konstantno rade na rješavanju tih problema, da bi poslanica SNP-a Zdenka Popović kazala da je to upravo slika Vlade. “Jedno pitanje a dva različita odgovora, slika vlasti Crne Gore” kazala je ona.

Na sjednici je bilo i pitanja namijenjenih premijeru i Ministarstvu finansija, ali su djeca ostala uskraćena za odgovore, jer iz Đukanovićevog kabineta i resora Radoja Žugića niko nije prisustvovao sjednici.

“Bockanje” Konjevića i Ivanovića

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, odgovorajući na pitanje male Budvanke Aleksandre Gruhove o sve češćim slučajevima ubijanja životinja, kazao je da će joj odgvoriti što jednostavnije, jer odgvoro koji su pripremili njegovi saradnici je teško razumljiv i za njega.

Nakon Konjevićevog odgovora na red je došao ministar poljoprivrede Petar Ivanović koji je istakao da je on odgovor sam pripremio.

“Meni nisu pripremili odgovor, ja sam ga sam sastavio” rekao je Ivanović.

Konjević je, kada je njemu ponovo postavljeno pitanje o mogućnosti ugradnje kamera za kontrolu saobraćaja kazao:

“Ja opet moram reći da su mi saradnici pisali odgovor, ja nisam te sposobnosti kao ministar Ivanović. Zato nam je poljoprivreda tu gdje jeste”, rekao je Konjević i dodao da Ivanović ponavlja priču koju je sinoć ispričao na televiziji.

Galerija

Bonus video: