Plav prva opština gdje je predsjednik iz SD-a

Tridesetdvogodišnji predsjednik grada je pravnik. Stijović je ljekar u beranskoj bolnici, a Canović predsjednik mladih SD-a Plav i radi u Skupštini Crne Gore
772 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2018. 05:38h

Predsjednik Opštine Plav biće Mirsad Bajraktarević, a potpredsjednici Nihad Canović i dr Blažo Stijović, saznaju “Vijesti”.

Kadar su Socijaldemokrata i jednoglasno ih je podržao plavski odbor te partije.

Tridesetdvogodišnji predsjednik grada je pravnik. Stijović je ljekar u beranskoj bolnici, a Canović predsjednik mladih SD-a Plav i radi u Skupštini Crne Gore.

Plav je jedina opština gdje je predsjednik iz SD-a.

Šef Opštinskog odbora DPS-a u Plavu, Šefket Jevrić, nedavno je izabran za predsjednika Skupštine tog grada.

Podržan je glasovima vladajuće koalicije (SD, DPS, Bošnjačka stranka i Albanska alternativa) koja ima 24 od 31 odborničkog mjesta.

SD je sa deset odbornika najjača partija u Plavu, nakon što su u maju dobili dva i po puta više glasova nego na parlamentarnim izborima 2016. Koordinator za taj grad je potpredsjednik SD-a i ministar prosvjete, Damir Šehović.

U izbornoj kampanji su obećali da će poljoprivredu učiniti osnovnim pokretačem razvoja, najvažnijom privrednom granom i ključnim generatorom otvaranja radnih mjesta, ulaganje u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu...

Saopštili su da svi obavezni da ispune predizborna obećanja i budu “predvodnici ekonomskog procvata Plava”.

Nakon lokalnih izbora, koji su održani u maju, za gradonačelnika Podgorice izabran je Ivan Vuković, a predsjednik Opštine Kolašin je Milosav Bato Bulatović. Za predsjednika Opštine Žabljak izabran je Veselin Vukićević, dok će Šavnik voditi Mijomir Vujačić, Danilovgrad Zorica Kovačević a gradonačelnik Rožaja biće Ejup Nurković. Predsjednici opština još nijesu izabrani u Baru, Pljevljima, Bijelom Polju i Golubovcima.

Galerija

Bonus video: