DPS sprema kampanju: Za NATO skoro kao za izbore

“Cjelokupna partijska infrastruktura biće okrenuta promovisanju NATO, iskoristićemo svoje resurse i autoritet koji imamo kod svojih i birača drugih partija”
100 pregleda 82 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2013. 19:23h

Demokratska partija socijalista (DPS) planira da ubuduće promoviše NATO kroz mrežu svojih aktivista i volontera na terenu.

DPS je ranije saopštila da je Glavni odbor odlučio da intenzivira unutarpartijske aktivnosti kako bi ta partija dodatno doprinijela jačanju podrške građana ulasku Crne Gore u NATO.

“Cjelokupna partijska infrastruktura biće okrenuta promovisanju NATO, iskoristićemo svoje resurse i autoritet koji imamo kod svojih i birača drugih partija”, kazao je izvor iz DPS-a.

Na pitanje da li će to raditi po sistemu “od vrata do vrata”, kao u slučaju izbora, izvor iz DPS-a je kazao da “neće biti baš tako, ali će aktivisti i volonteri raditi više na promovisanju NATO”.

Dodao je i da će članstvo Crne Gore u NATO biti jedna od glavnih tema tokom budućih izbornih kampanji.

Vešović: Da svi znaju šta dobijamo

Portparol DPS-a Časlav Vešović je kazao “Vijestima” da će ta partija svoje resurse iskoristiti kako bi doprinijela jačanju podrške članstvu u NATO.

“Mi ćemo intenzivirati svoje aktivnosti kako bismo do kraja bili sigurni da su svi svjesni prednosti članstva u tom savezu”, rekao je Vešović.

On je istakao da je članstvo te partije dominantno opredijeljeno za ulazak u Alijansu, ali da to ne znači da je proces završen.

Vešović je kazao da se podrška koju pristupanje NATO savezu ima u parlamentu, kroz broj poslanika, mora uskladiti sa podrškom koju građani daju tom procesu.

“DPS kao inicijator i glavni nosilac aktivnosti u procesu priključenja NATO, očekuje veće učešće svih ostalih partija opredijeljenih za taj cilj. Podrška koju pristupanje NATO savezu ima u Skupštini, odnosno kod svih političkih partija, izuzimajući Demokratski front (DF), nije u skladu sa podrškom koju građani daju tom procesu, a rezultati ta dva nivoa podrške bi trebalo da se poklapaju”, kazao je Vešović.

On je podvukao da je najbolje rješenje da sve partije kojima NATO jeste opredjeljenje podignu nivo aktivnosti u tom pravcu.

Šef parlamenta i lider SDP-a Ranko Krivokapić nedavno je doveo u pitanje iskrenu privrženost većeg koalicionog partnera integraciji u NATO, navodeći da sumnje u to postoje i kod stranih partnera koji zamjeraju na manjku rezultata u vladavini prava i reformi bezbjednosnih službi.

Galerija

Bonus video: