Bojanić: Sa opozicijom do smjene vlasti

"Ne mora to da bude koalicija ili neko potpuno zajedničko djelovanje ali vjerujem da ćemo naći neki vid saradnje"
23 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.11.2013. 22:39h

Šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić kazao je da ga je partija obavezala da sa Demokratskim frontom (DF) i ostatkom opozicije počne razgovore o modelima saradnje radi smjene vlasti.

"Ne mora to da bude koalicija ili neko potpuno zajedničko djelovanje ali vjerujem da ćemo naći neki vid saradnje", kazao je Bojanić.

Pozitivna je u izbornu kampanju za parlamentarne izbore išla sa parolom ni sa vlašću, ni sa opozicijom.

On je u emisiji "Načisto" na TV Vijesti kazao da sa liderom SDP-a Rankom Krivokapićem nije razgovarao o mogućoj koalicionoj saradnji na Cetinju, koju je Krivokapić nagovještavao neposredno prije lokalnih izbora.

"Ja bih volio da on raščisti sam sa sobom i da vidimo gdje je njegova iskrena namjera. S kim će i kako dalje? A da onda pričamo uopšte o nekoj mogućnosti da mi tu pravimo neke koalicije", kazao je Bojanić.

Komentarišući nedavni incident u Skupštini Bojanić je kazao da ne spori da je Đukanović ponekad bio izložen neprimjerenim kvalifikacijama poslanika, ali naglašava da to nije bio slučaj kada je premijer poslanika Dritana Abazovića nazvao "bitangom i budalom".

On je rekao da su Đukanovića iz takta izbacila pitanja o njegovim sumnjivim kreditima.

Bojanić je kazao da je Pozitivna svjesna lošeg rezultata na lokalnim izborima i da ne isključuje mogućnost da je insistiranje opozicije na aferi “Snimak” možda imalo i kontra efekat.

"To može da bude jedan od paradoksa. Što se više otkriva zloupotreba, način na koji se dobijaju izbori, oni su još snažniji. Ljudi gube nadu da može doći do promjena i jednostavno se povlače", kazao je Bojanić.

Bonus video: