Formiranje vlasti u Petnjici: Bošnjačka stranka naginje prema DPS-u

"Ppregovori još nijesu završeni, što ne znači da ih možda nećemo okončati i parafirati sjutra ili prekosjutra", rekao je predsjednik OO BS u Petnjici Adnan Muhović
86 pregleda 14 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Adnan Muhović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 24.11.2013. 07:54h

Predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Petnjici Adnan Muhović rekao je da dogovor oko koalicije u ovoj opštini još nije postignut niti potpisan, ali da to ne znači da to ne bi moglo da se dogodi danas ili sjutra.

On je kazao da Bošnjačka stranka i dalje pregovara sa svim eventualnim partnerima, ali da su karte najviše otvorene u pravcu razgovora sa Demokratskom partijom socijalista.

"Do ovog trenutka dogovor nije postignut ni sa jednom strankom. Ja bih valjda to znao kao predsjednik stranke i čovjek koji treba da potpiše sporazum o budućoj kolaiciji“, rekao je Muhović za "Vijesti nedjeljom“.

On je podsjetio da je ova partija razgovore najprije započela sa Demokarstskom partijom socijalista.

"Tačno je da smo sa Demokratskom partijom socijalista najprije započeli razgovore. Istina je i da smo najbliži toj mogućoj koaliciji. Ipak, pregovori u ovom trenutku još nijesu završeni, što ne znači da ih možda nećemo okončati i parafirati sjutra ili prekosjutra", dodao je Muhović.

Predsjednik Opštinskog odbora BS Petnjica je u izbornoj noći, odmah nakon objavljivanja preliminarnih rezultata, rekao da je zadovoljan time što će njegova stranka biti tas na vagi i "jednu od dvije velike stranke, DPS ili SDP, poslati u opoziciju".

Demokarstka partija socijalsita je pobijedila na lokalnim izborima u Petnjici, ali neje osvojila apsolutnu većinu i ne može sama da formira vlast. Od 31 odborničkog mjesta, ova partija je osvojila 15.

Iza nje po snazi je Socijaldemokratska partija sa 11 osvojenih odborničkih mjesta. Četiri odbornika u budućem parlementu imaće Bošnjačka stranka, dok se Socijalistička narodna partija izborila za jedno mjesto u budućem lokalnom parlamentu.

Bošnjačka stranka bi mogla vlast da formira i u kolaiciji sa SDP i SNP, ali je to malo vjerovatno. I predsjednik ove partije Rafet Husović izjavio je u petak da je njegovoj stranci na državnom nivou najbliža Demokarstka partija socijalsita, odnosno da su "BS i DPS prirodni koalicioni partneri“.

Predsjednici opštinskih odbora DPS-a i BS-a, Samir Agović i Adnan Muhović vidjeni su u izbornoj noći, odmah po objavljivanju rezultata, kako se rukuju i čestitaju jadan drugom na ulici.

Bonus video: