Đukanović u Beogradu 9. decembra?

Đukanović će razgovarati sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, a predviđeni su i razgovori sa predsjednikom Tomislavom Nikolićem i prvim zamjenikom predsjednika Vlade Aleksandrom Vučićem
165 pregleda 0 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Tomislav Nikolić, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 23.11.2013. 18:37h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović trebalo bi 9. decembra da dođe u zvaničnu posjetu Srbiji, prvi put nakon deset godina.

Kako Tanjug saznaje u Vladi Srbije, Đukanović će 9. decembra doći u uzvratnu posjetu premijeru Srbije Ivici Dačiću, a predviđeni su i razgovori sa predsjednikom države Tomislavom Nikolićem i prvim zamjenikom predsjednika Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Tokom zvanične posjete Đukanovića Srbiji može se očekivati konkretizacija nekih rešenja od interesa za građane obe zemlje, dogovorenih prilikom septembarske posjete Dačića Podgorici, prenosi B92.

Đukanović je posljednji put bio u Beogradu u martu 2003. godine, na sahrani ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića.

Poslije osamostaljenja Crne Gore, odnosi dvije zemlje bili su opterećeni nerazumijevanjem, uz optužbe Podgorice, i za vrijeme vlade Vojislava Koštunice i za vrijeme Borisa Tadića kao predsjednika Srbije, da je politika Beograda zapravo miješanje u njene unutrašnje stvari.

Đukanović je, pirlikom Dačićeve posjete, konstatovao da su ti odnosi "svakako na uzlaznoj putanji".

"Možemo biti zadovoljni i intenzitetom i kvalitetom odnosa između Crne Gore i Srbije. Složili smo se da su, manje-više, u svim oblastima uspostavljeni kvalitetni odnosi. Ovo nije bio razgovor koji je bio posvećen problemima, jer je problema, na zajedničko zadovoljstvo, sve manje”, rekao je novinarima Đukanović.

Bonus video: