"Đukanović predstavlja posljednji ostatak Miloševićeve vladavine"

Mediji na Kosovu i Albaniji posvetili su dovoljno pažnje ovom incidentu u Skupštini
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2013. 14:28h

Kosovski analitičar Albinot Maloku je rekao da je prijeteći ton premijera Crne Gore upućen poslaniku Pozitivne Crne Gore Dritanu Abazoviću nedemokratski čin i nije u skladu sa evropskim ciljevima države Crne Gore.

“Ovaj čin je primitivan i šef države Milo Đukanović predstavlja posljednji ostatak Miloševićeve vladavine u Crnoj Gori”, dodao je on, prenosi Ulcinj Info.

Mediji na Kosovu i Albaniji posvetili su dovoljno pažnje ovom incidentu u Skupštini Crne Gore pod nazivom “ Đukanović uvrijedio poslanika Albanca".

Nije mu prvi put

Incident sa Abazovićem nije prvi put da premijer Đukanović grubo vrijeđa svoje protivnike.

U predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore na jesen 2002, kada je DPS ostao u manjini zbog koalicije LS i prosrpskim strankama, on je, kako su mediji prenijeli, svoje protivnike nazivao “šakalima”, “glodarima” i “miševima”.

Đukanović je u novembru 2011. opoziciju i nezavisne medije nazvao “političkim miševima”, kojima je, kako je naveo, potrebna “prije svega deratizacija” umjesto sanaderizacije, kao mogućnosti koju su oni pominjali, a koja čeka Crnu Goru nakon hapšenja premijera Hrvatske Iva Sanadera.

Đukanovićeve uvrede izazvale su i pažnju OEBS-a koji je u izvještaju Ograničene misije za posmatranje izbora OEBS/ODIHR istakao da je Đukanović u kampanji za prošlogodišnje parlamentarne izbore “pokrenuo oštre, lične napade na vođe opozicije”.

Galerija

Bonus video: