Pozitivna CG analizirala rezultate izbora i zakazuje kongres stranke u maju

Na Kongresu će se analizirati i preispistati svi izborni rezultati, nivo postignutih programskih ciljeva...
28 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2013. 20:21h

Pozitivna Crna Gora će u maju održati Kongres stranke, saopšteno je iz te partije.

"U cilju jačanja ukupne stranačke infrastrukure, mobilisanosti članstva, preko agilnosti svih članova stranačkih organa, a u susret lokalnim izborima koji će krajem januara biti održani u Ulcinju i na proljeće u većem broju opština u Crnoj Gori uključujući Podgoricu, obavezuju se stranački organi da donesu odluku o sazivanju i pripremi Kongresa stranke 26. maja 2014. godine", zaključak je koji je Glavni odbor te partije usvojio na današnjoj sjednici, na osnovu Analize lokalnih izbora na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici održanih 16. novembra.

"Na Kongresu će se, u skladu sa stranačkim projekcijama, nakon dvije godine djelovanja, analizirati i preispistati svi izborni rezultati, nivo postignutih programskih ciljeva, te detaljna analiza rada svih stranačkih organa uključujući i Glavni odbor", navodi se u saopštenju Pozitivne CG.

Na kongresu će se, dodaje se u saopštenju, u skladu sa Satutom birati i najveći stranački organi.

"Svjesni da su rezultati lokalnih izbora na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici daleko ispod očekivanih a imajući u vidu opasnost donošenja ishitrenih i radikalnih odluka koje bi mogle narušiti operativni potencijal stranke, a želeći da se sačuva autonomija stranke u odnosu na bilo koji vid uticaja koji ne dolaze od članstva, te nužnosti komunikacije sa ukupnim članstvom, ovaj zaključak se donosi kako bi se (i) osnažila stranka i otvorio ciklus za preispitivanje rada svih funkcionera, stranačkih organa i nakon toga pristupilo izborima i imenovanju za visoke stranacke funkcije, (ii) analizirala stranačka programska dokumenta i (iii) ispoštovala stranačka projekcija da se nakon dvije godine postojanja stranke provjere dometi i rezultati djelovanja", navodi se u obrazloženju odluke GO Pozitivne CG.

Bonus video: