Bojanić pita Đukanović: Šta ćete sa privilegovanim?

Koje će mjere Vlada preduzeti na suzbijanju siromaštva, pitanje je Nevena Gošovića
0 komentar(a)
Milo Đukanović, premijerski sat, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, premijerski sat, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2013. 17:39h

Šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić pitaće premijera Mila Đukanovića da li će, kada i koje aktivnosti preduzeti Vlada kako bi se uspostavila puna vladavina prava u Crnoj Gori, s obzirom na to da postoji “određen broj lica lica koja su izuzeta iz sistema”.

“U Crnoj Gori postoji određeni broj lica koja su izuzeta iz sistema, pa me interesuje da li će i kako Vlada obezbijediti da se i prema njima postupa sa pravnim poretkom Crne Gore”, kaže se u obrazloženju Bojanićevog pitanja.

Damir Šehović će, u ime SDP-a, pitaće Đukanovića koje mjere Vlada planira da preduzeme u pravcu rješavanja problema naplate i potraživanja u komercijalnim transakcijama, odnosno nepoštovanja rokova plaćanja, kao i ugovoranja neprimjereno dugih rokova plaćanja koji odstupaju od dobre trgovačke prakse, čime se doprinosi povećanju nelikvidnosti, posebno kod malih i srednjih preduzeća.

“Kakav je Vaš stav povodom Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza, koji je u skupštinskoj proceduri, a koji je proslijeđen Vladi radi davanja mišljenja”, pitaće Šehović Đukanovića

Almer Kalač iz Bošnjačke stranke pitaće Đukanovića koje projekte Vlada planira da realizuje u narednoj godini kako bi se podstakao razvoj nerazvijenih područja i koliko sredstava je planirano budžetom za 2014. godinu za projekte u cilju ostvarivanja ravnomjernijeg regionalnog razvoja.

“Šta očekujete od sljedećeg izvještaja Evropske komisije po pitanju napretka Crne Gore u periodu poslije jula ove godine”, pitanje je poslanice HGI Ljerke Dragićević. Sljedeći izvještaj EK biće objavljen u oktobru sljedeće godine.

U ime DPS-a Milutin Simović će premijera pitati koje mjere aktivne politike Vlada sprovodi u politici zapošljavanja

U ime DPS-a Milutin Simović će premijera pitati koje mjere aktivne politike Vlada sprovodi u politici zapošljavanja, pogotovu zapošljavanja mladih.

“Koje će konkretne mjere Vlada, u susret donošenju Zakona o budžetu za 2014. preduzeti na suzbijanju siromaštva kod socijalno najugroženijih kategorija stanovništva”, pitanje je poslanika SNP-a Nevena Gošovića.

On je podsjetio Đukanovića da je u ekspozeu 4. decembra 2012. građanima uputio poruku da u vremenu krize “moramo izoštriti senzore za socijalne probleme ljudi koje je kriza dovela u stanje zavisnosti, te da je važan nivo veće solidarnosti”.

Gošović je pojasnio da misli na penzionere, posebno one sa najnižim primanjima čije penzije nijesu povećavane od 1. januara 2013, dugotrajno nezaposlene osobe, invalide rada druge i treće kategorije koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih.

Bonus video: