Vešović: Medojevićeva reakcija na poraz dokazuje opravdanost izbora građana

"Poslije političkog srozavanja (...) na izborima (...) umjesto samokritike, Medojević i društvo sebi postavljaju novi zadatak - da formiraju Vladu"
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2013. 15:56h

Reakcijama nakon ubjedljivog poraza na lokalnim izborima, funkcioner Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, još jednom je dokazao da je odluka građana da ne ukažu povjerenje tom bloku i opoziciji bila apsolutno opravdana, kazao je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Časlav Vešović.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević pozvao je Socijaldemokratsku partiju da napusti koaliciju sa DPS-om i sa opozicijom formira tehničku vladu, koja bi u najkraćem roku stvorila uslove za raspisivanje prvih fer i demokratskih izbora u Crnoj Gori.

„I pored ogromne izlaznosti, demokratske i fer kampanje, bez ijedne primjedbe na regularnost izbora, umjesto da budu dostojanstveni u porazu... nastavljaju da traže imaginarne neregularnosti i da vrijeđaju građane CG nazivajući ih potkupljivim...“

„Poslije političkog srozavanja na Cetinju i Mojkovcu, nedostatka hrabrosti da učestvuju na izborima u Petnjici, umjesto samokritike Medojević i društvo sebi postavljaju novi zadatak – da formiraju Vladu.

Na Cetinju su pod 'lažnim' imenom doživjeli pad od skoro 15 odsto u odnosu na rezultat parlamentarnih izbora“, kaže se u saopštenju Vešovića. Da su, kao je dodao, koristili pravo ime, pad bi bio još veći.

„U Mojkovcu, u kojem su najavljivali ubjedljivu pobjedu, sakriveni u koaliciji sa SNP-om i DSS-om, su svi skupa doživjeli pad veći od 18 odsto. Na lokalnim izborima DF je osvojio 7,3 odsto od svih raspoloživih mandata“, ukazao je Vešović.

On je kazao da je njihove ideje teško racionalno objasniti.

„To im je 'odlična' preporuka da danas razmišljaju o formiranju nove Vlade sa njima na čelu, bez DPS-a, najjače partije u Crnoj Gori kojoj građani ubjedljivo najviše vjeruju i koja je na izborima na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici zavrijedila skoro 54 odsto odborničkih mjesta“, rekao je Vešović.

Prema njegovim riječima, realno je da se na nekim narednim izborima trend njihovog pada nastavi.

„I pored ogromne izlaznosti, demokratske i fer kampanje, bez ijedne primjedbe na regularnost izbora, umjesto da budu dostojanstveni u porazu, po starim navikama nastavljaju da traže imaginarne neregularnosti i da vrijeđaju građane Crne Gore nazivajući ih potkupljivim, da pristaju na ucjene i na nasilnu politiku“, rekao je Vešović.

On je dodao da u Frontu tako ponižavaju i svoje birače, „ali nije na nama da ih učimo“.

„Ako to sami ne znaju onda nijesu za politiku. Možda im je vrijeme da mijenjaju profesiju. Teško da ijedan drugi posao mogu lošije raditi od ovoga kojim se sada bave“, zaključio je Vešović.

Bonus video: