Odbornici SO Budva zaboravili na imovinske kartone

Kuč i Nišavić su odbornice Demokratske partije socijalista (DPS) a Vujović odbornik Demokratskog fronta
236 pregleda 0 komentar(a)
Đorđije Vujović, Foto: Vuk Lajović
Đorđije Vujović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 31.07.2018. 09:44h

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) pokrenula je postupak protiv predsjednika Skupštine opštine Budva Đorđija Vujovića i odbornica Snežane Kuč i Vesne Nišavić zbog kršenja Zakona o sprečavanju korupcije.

Kako se navodi, Vujović i odbornice nijesu Agenciji podnijeli redovne godišnje izvještaje o prihodima i imovini za 2017. u zakonskom roku do 31. marta 2018.

“Iz tog razloga je u odnosu na ove javne funkcionere Agencija pokrenula upravne postupke, koji su u toku”, saopštili su “Vijestima” iz ASK-a.

Kuč i Nišavić su odbornice Demokratske partije socijalista (DPS) a Vujović odbornik Demokratskog fronta. Zakonom je predviđeno da se imovinski kartoni moraju predati do kraja marta, a u slučaju njegovog kršenja predviđena je novčana kazna do 2.000 eura. U registru Agencije nema imovinskog kartona Vujovića, Kuč i Nišavić za 2016. godinu, ali ni onaj koji je trebalo da dostave u roku od 30 dana od stupanja na mjesta predsjednika SO odnosno odbornika. Agencija je u slučaju Vujovića i Kuč i ranije utvrdila da su prekršili Zakon.

Vujović je prekršio Zakon i zato što je istovremeno bio izvršni direktor “Mediteran projekta”, čime je, kako je utvrdila Agencija, javni interes podredio privatnom i izazvao sukob interesa. Tokom saslušanja na raspravi, Vujović je kazao da odborničku funkciju “odgovorno obavlja već 11 godina te da do sada nije kažnjavan zbog toga što je izvršni direktor u privrednom društvu ‘Mediteran projekt’.”

Agencija je u aprilu prošle godine utvrdila da je Kuč prekršila Zakon jer nije dostavila imovinski karton u zakonskom roku od 30 dana od dana stupanja na mjesto odbornice. Kako se navodi u odluci, ona je pisanim putem kasnije dostavila imovinski karton, ali njega i dalje nema u registru Agencije.

Bonus video: