Popović: Sami smo krivi za loš rezultat

"Krivica prevashodno leži na nama, jer za godinu, od kada smo povratili parlamentarni status na državnom nivou i konsolidavali stranku, nijesmo uspjeli izgraditi"
19 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Andrija Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.11.2013. 19:48h

Liberalna partija (LP) postigla je loš rezultat na lokalnim izborima na Cetinju i u Petnjici, za šta je sama kriva, ocijenio je lider te stranke, Andrija Prijestonici Cetinju i Opštini Petnjica.

On je rekao da su se pokazala kao nerealna njihova naša očekivanja da, u postojećim okolnostima, mogu očuvati parlamentarni status na Cetinju i ostvariti ga na prvim lokalnim izborima u obnovljenoj opštini Petnjica.

"Krivica prevashodno leži na nama, jer za godinu, od kada smo povratili parlamentarni status na državnom nivou i konsolidavali stranku, nijesmo uspjeli izgraditi, odnosno povratiti nekadašnju partijsku infrastrukturu u te dvije opštine", navodi se u saopštenju Popovića.

On je poručio da će liberali će u Prijestonici i Petnjici krenuti od početka, do kraja godine osnovati opštinske odbore i "u podmlađenom sastavu pokušati povratiti nekadašnji ugled".

"Posebno šokantno djeluje činjenica na ovim izborima da nosilac izborne liste LP ’Za nas Petnjičane-nego što’, Nasuf Korać, nije imao pravo glasa u svojoj opštini Petnjica, iako je Opštinska izborna komisija proglasila našu izbornu listu i njega kao nosioca“, kazao je Popović

On tvrdi da je to nezabilježen primjer u istoriji, ne samo crnogorskih izbora.

Popović je čestitao Demokratskoj partiji socijalista pobjedu na izbornim na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici.

"Kao i svim ostalim političkim subjektima koji su ušli u lokalne parlamente, ali i građanima koji su u velikom broju izašli na lokalne izbore", dodao je Popović.

Bonus video: