"Biram Bar" postala partija

Dokumentacija potrebna za osnivanje nove političke stranke biće predata sjutra u Ministarstvo javne uprave Crne Gore
210 pregleda 10 komentar(a)
Radomir Novaković, Foto: Biram Bar
Radomir Novaković, Foto: Biram Bar
Ažurirano: 31.07.2018. 08:31h

Grupa građana “Radomir Novaković Cakan - Biram Bar” koja je član vladajuće koalicije u Baru, prerasla je u političku partiju. U sali SO Bar sinoć je održana osnivačka Skupština stranke “Biram Bar”, a dokumentacija potrebna za osnivanje nove političke stranke biće predata sjutra u Ministarstvo javne uprave Crne Gore.

Na skupštini su jednoglasno usvojeni Statut i Program partije, a zatim su jednoglasno izabrani Radomir Novaković za vršioca dužnosti predsjednika, te Ljubiša Tadić za vršioca dužnosti sekretara, koji će predstavljati stranku do zvanične registracije.

"Na kraju lokalne kampanje, obećao sam da poslije izbora neću promijeniti broj telefona i da ću ostati ono što sam i bio – brat Cakan. U tome sam uspio. To obećanje je zavisilo od mene, no da bismo ispunili ostala obećanja koja smo dali građankama i građanima Bara, morali smo da osnujemo stranku, a osnovali su je isti oni ljudi koji su bili na našoj listi – ostvareni, koji imaju svoj posao, a u sve ovo su ušli početkom godine da bi pomogli svom gradu da konačno krene naprijed. Neki se kad zaduvaju vjetrovi krize sakriju iza čvrstog zida, čekajući da ona jednostavno prođe, a hrabri i beskompromisni razapnu jedra da brže zaplove naprijed. Ubijeđen sam da će naš grad, zahvaljujući partiji “Biram Bar”, u sljedećem periodu biti u ovoj drugoj grupi", poručio je nakon osnivačke Skupštine Novaković.

On je podsjetio da su u kampanji govorili o legalizaciji, nedostatku radnih mjesta, lošem vodovodu i kanalizaciji, kako napraviti puteve, besplatnom sportu za djecu “ali i o tome kako da Bar postane kulturna prijestonica Crne Gore”.

"Sada je pred nama da to ostvarimo. Bavićemo se za sada Barom i našim obećanjima. Bićemo dio nove vlasti u Baru, ali nas to neće ograničiti da moramo da klimamo glavom, hvalimo i glasamo za apsolutno sve predloge. Mi smo odgovorni ne samo prema onima koji su glasali za nas već prema svim onima koji žele moderan Bar koji krupnim koracima grabi naprijed", zaključio je Novaković.

Na lokalnim izborima Grupa građana “Radomir Novaković Cakan-Biram Bar” dobila je 2580 glasova i osvojila pet mandata u lokalnom parlamentu.

Bonus video: