Do 11 sati u Mojkovcu glasalo 24% birača, u Petnjici 20%

0 komentar(a)
izbori, glasanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
izbori, glasanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.11.2013. 13:13h

Pravo glasa u Mojkovcu do 11 sati iskoristilo je 24 odsto građana upisanih u birački spisak. Zabilježeno je nekoliko manjih nepravilnosti.

"Pravo glasa iskoristio je 1.791 glasač, a to je 24 odsto. Značajnijih nepravilnosti, koje bi u ovom momentu uticale na tok i regularnost izbora, nije bilo. Bilo je sitnijih nepravilnosti na terenu, koje u hodu rješavamo. Na primjer, posmatrači daju primjedbu da ne mogu na adekvatan način da prate izborni proces. Zatim, imali smo jednu primjedbu da je opsoba javno glasala, a da taj glasački listić nije poništen. Onda imamo primjedbu da se nosilac jedne liste pojavljuje na biračkim mjestima na kojima ne treba da se pojavljuje, gdje nije ni posmatrač", kaže predsjednik izborne komisije Vlastimir Knežević.

Do 9 sati na Cetinju glasalo 10,5% birača, u Mojkovcu 8% >>>

Na prvim lokalnim izborima nakon povratka statusa opštine, u Petnjici je do jedanaest sati glasalo oko dvadeset odsto upisanih birača.

Sedamnaest biračkih mjesta otvoreno je na vrijeme i jedina neregularnost koja je zabilježena je bila ona u selu Trpezi gdje je jedan građanin glasao javno, pa je taj listić poništen.

Pravo glasa na ovim izborima u Petnjici ima 6.331 građanin. Lokalni parlament u Petnjici imaće trideset jednog odbronika.

Do 12 sati na Cetinju je glasalo skoro 30 odsto birača, što je, u odnosu na parlamentarne izbore održane prošle godine, više za oko tri odsto.

Do 9 sati glasalo je nešto više od 10 odsto birača. Predsjednica Opštinske izborne komisije Ankica Pajović navodi da su to podaci sa 35 biračkih mjesta, dok za ostala 4 nijesu uspjeli da dobiju podatke.

"Za 4 biračka mjesta na seoskom području nijesmo uspjeli da dobijemo podatke, zbog toga što telefoni nijesu u funkciji. Na ovih 35 biračkih mjesta do 9 sati izašlo je 1.545 birača, što čini 10,5 odsto ukupno upisanih. Nije bilo nepravilnosti koje utiču na proces glasanja."

Bonus video: