Danas izbori na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici

Opštinske izborne komisije (OIK) Cetinja, Berana i Mojkovca završile su obaveze i sve je spremno za izbore, na kojima pravo glasa ima ukupno 28.271 birača
12 komentar(a)
izbori, glasanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
izbori, glasanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.11.2013. 08:14h

Na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici u sedam sati su otvorena biračka mjesta za lokalne izbore, a više od 28 hiljada birača u tim opštinama moći će da glasa do 20 sati.

Na izborima na Cetinju učestvuju osam lista – Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijalistička narodna partija (SNP), Građanski front, Pozitivna Crna Gora, Pravedna Crna Gora, Liberalna partija (LP) i Pokret vladavine prava.

Na izborima u Mojkovcu učestvovaće – DPS, SDP, Pozitivna Crna Gora, Narodna stranka, Otadžbinska srpska stranka, nezavisna lista Za Mojkovac i koalicija SNP, Demokratskog fronta i Demokratske srpske stranke.

Prema riječima predsjednika OIK Vlastimira Kneževića, svih 21 biračko mjesto na području mojkovačke opštine otvorena su jutros u sedam sati u skladu sa zakonom.

"Sva biračka mjesta otvorena su u skladu sa zakonom i na vrijeme. Prve podatke o precentu izlaznosti u OIK imaćemo oko 9 sati i 15 minuta", rekao je on.

Mojkovčani danas po osmi put biraju lokalnu vlast, a pravo glasa ima ukupno 7,254 punoljetnih građana te opštine.

U Petnjici će učestvovati liste DPS, SDP, Bošnjačke stranke, SNP, Pozitivne Crne Gore, LP i Stranke penzionera, invalida i socijalne pravde.

Opštinske izborne komisije (OIK) Cetinja, Berana i Mojkovca završile su obaveze i sve je spremno za izbore, na kojima pravo glasa ima ukupno 28.271 birača.

Na Cetinju je u biračke spiskove upisano 14.686 birača, i oni će glasati na 39 biračkih mjesta.

U Mojkovcu priliku da glasa imaće 7.254 birača na 21 glasačkom mjestu.

U Petnjici, na 17 mjesta, glasaće 6.331 birač.

Bonus video: