Đukanović moli birače na Cetinju: Mali brojevi odlučuju

"Ne možemo do pobjede doći, onim olakim, tipično crnogorskim rezonom, može to i bez mene"
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Danijela Lasica
Milo Đukanović, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 14.11.2013. 21:51h

Predsjednik DPS Milo Đukanović zamolio je građane Cetinja da u subotu izađu u što većem broju na izbore jer je svaki glas važan ako misle da pobijede.

"Pobjeda se dogodila onda kada se sve završi. Znači kada se završi izborni dan u subotu i kada se prebroje izborni glasovi. Ja znam da smo svi optimisti, da svi živimo u uvjerenju, da smo svojim radom i pametnom kamapnjom već zadobili povjerenje većine Cetinjana.

Ali vas molim, jer Crna Gora je mala i svaka naša sredina je mala u pogledu biračkog tijela. Mali brojevi odlučuju u korist jednih ili drugih", poručio je Đukanović.

On je glasačima poručio da DPS na ovim izborima samostalno nastupa, “a da svi oni koji se zaklinju da neće sa nama, neće jer ih mi ne želimo.

"Dakle mi nastupamo sami, i zato nam morate pomoći, svojim do kraja odgovornim odnosom, da svoju građansku dužnost ispunite na vrijeme bez ostatka. Ne možemo do pobjede doći, onim olakim, tipično crnogorskim rezonom, može to i bez mene. Ne može, moramo svi da ugradimo sebe u ovu pobjedu", kazao je Đukanović.

On je poručio građanima Cetinja da DPS pomognu da pobijede 16. novembra, “a on ih uvjerava da će kao predsjednik crnogorske vlade, u ostatku svog manadata, zaista se poturditi da ostvare sve ono što su snovi Cetinjana i prijestonice”.

Govoreći o konkurenciji na izborima, Đukanović ih optužio da ih se sjete samo pred izbore.

"Vidjeli ste ih sad prije neki dan, I ubijeđen sam da ih nećete vidjeti naredne četiri godine. A mi ćemo kao I do sada nastaviti da dolazimo i pomažemo Cetinju", obećao je lider DPS-a.

Đukanović je kazao da se prije neki dan na Cetinju kao pravi izbor preporučivao Demokratski front.

"Kao pravi izbor se preporučuje ona politčka struktura, čiju udarnu pesnicu predstavlja partija, koja činila sve i dalje čini, da sa lica zemlje nestane sve ono što je kroz časnu istoriju čuva Cetinje. Da je bilo po njihovome mi u subotu ne bismo izlazili na izbore za crnogorsku prijestonicu, već za mjesnu zajednicu 28 okruga velike Srbije", kazao je Đukanović.

Lider DPS kaže da mu je posebno interesantna poruka opozicije “da im na Cetinju treba pobjeda da izazovu domino efekat rušenja crnogorske vlasti”.

"Poslati ljudima poruku “ne učestvujemo mi na izborima da bi smo ako pobijedimo, unaprijedili vaš život, nego da želimo da vaše glasove upotrijebimo da detstabilizujemo I srušimo vlast u Crnoj Gori”, je do zla boga glupo i podlo", kazao je Đukanović.

Aktuelni gradonačelnik Cetinja i nosilac liste ispred DPS, Aleksandar Bogdanović kazao je “da je Cetinje bilo, ostalo i da će biti obraz Crne Gore, gdje se ne može kupiti glas ni prodati uvjerenje – iako neki ovih dana žele ubijediti u suprotno”.

"To mogu izmisliti samo oni koji su zaboravili da je u subotu, kao i uvijek, upravo narod, koji žele potcijeniti, taj koji kažnjava" kazao je Bogdanović. On je dodao “da Demokratska partija socjalista na Cetinju nije sama”.

"I zato, uostalom, postoji i snažna veza između Cetinja i naše partije – jer naš je prijestoni grad oduvijek bio uz pravog i jakog. A mi smo i ovog puta jači od svih". kazao je Bogdanović.

On je istakao “da je predstojeća pobjeda na Cetinju, simbolički, najznačajnija u Crnoj Gori”.

"Time Demokratska partija socijalista pravi novi korak naprijed – a kada idemo naprijed, tada pobjeđuje Cetinje. Svakog dana, mjeseca i godine. A to je naša najveća pobjeda". kazao je Bogdanović.

Funkcionerka DPS Daliborka Pejović ocijenila je da ovi izbori donose “cetinjsko proljeće i ako se dešavaju u jesen”.

Pejović se posebno u svom obraćanju osvrnula na konkurenciju, koju je podijelila na tri grupaciije.

"Imate oni koji su očigledno zaboravili da igraju oro, I sada igraju na neka druga kola, izgleda da su se mnogo više približili Moravcu I tako najavljuju neku novu koalcije, koja, nadam se nikada neće zaživjeti. Ovi drugi hoće da idu u Brisel i da se bave integracijama, ali to izgleda još uvijek rade u mantijama, a ne odijelima.

Nadam se da neće biti u prilici da predstavljaju Crnu Goru. I na kraju, mislim da su najslađi oni treći. Onda kada su građanima dijeli pomorandže, djelovali su mi kao sa onog šoua “za minut slave” i nadam se da je to sve što će dobiti", poručila je Pejović.

Bonus video: