Živi u Beranama, rado bi upravljao Petnjicom

Iako glasa u gradu ispod Jasikovca, Rifat Skenderović na listi odbornika DPS-a u novoformiranoj opštini
449 pregleda 8 komentar(a)
Samir Agović, Foto: Savo Prelević
Samir Agović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2013. 14:01h

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) u Petnjici Veselin Došljak je potvrdio da je odbornički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Rifat Skenderović podnio zahtjev za povlačenje kandidature sa liste te partije gdje se nalazio na visokom petom mjestu, i da mu je taj zahtev usvojen prije tri dana.

Skenderović, koji je službenik Centra za socijalni rad Berane, uradio je to nakon što je utvrđeno da ima prebivalište u Beranama i da je u biračkom registru upisan na mjestu „Park 2“ Berane zbog čega nije imao pravo da se kandiduje za odbornika u SO Petnjica.

Da se više ne nalazi na odborničkoj listi DPS-a „Vijestima“ je u utorak rekao i predsjednik OO DPS i nosilac liste Samir Agović.

„Skenderović zbog problema sa prebivalištem nije više na našoj listi“, rekao je kratko Agović.

Istog dana, u popodnevnim satima, Skenderović se na završnoj konvenciji DPS-a u Petnjici nalazio na bini među odborničkim kandidatima. Agovića juče “Vijesti” nijesu uspjele da dobiju da objasni kako se to dogodilo.

Skenderović je “Vijestima” rekao da je na konvenciji bio „u svojstvu građanina“.

„Na bini je bilo još građana Petnjice koji nijesu odbornički kandidati. Ja sam ranije glasao na biračkom mjestu u rodnim Trpezima, tako da je trebalo da budem i odbornički kandidat ispred te mjesne zajednice. Kada je utvrđeno da se nalazim na biračkom mjestu u Beranama i da mi je prebivalište u tom gradu, te da zbog toga ne mogu biti odbornik, ja sam povukao kandidaturu“, rekao je Skenderović.

On je odbacio optužbe iz redova suparničkih stranaka da je kao službenik Centra za socijalni rad imao zadatak da pritiska birače koji su primaoci socijalne pomoći, a kojih u Trpezima navodno ima preko šezdeset.

„Ja to nijesam mogao da radim jer to nije moj posao. Ja sam ekonomista na radnom mjestu referenta za kratkoročna davanja. Neka se nađe bilo ko da kaže da sam na njega vršio bilo kakav pritisak po tom osnovu, ja sam spreman da snosim konsekvence“, kazao je Skenderović.

Predsjednik OO SDP Petnjica i nosilac liste Almir Rebronja rekao je da nije upoznat sa ovim slučajem i da ga ne interesuju liste suparničkih partija.

„Ne zanimaju me njihove konvencije i njihove odborničke liste“, rekao je Rebronja.

Da Skenderović nije smio da se nađe na odborničkoj listi, smatra predsjednik OO Bošnjačke stranke i nosilac liste te partije u Petnjici Adnan Muhović.

„Ako je to tako kako kažete, on svakako nije smio da bude na listi i da bude predstavljen na konvenciji“, rekao je Muhović.

Na flajeru sa izbornim programom DPS-a koji je u utorak dijeljen posjetiocima konvencije te partije, Skenderovićevo ime je na odborničkoj listi, pod rednim brojem pet.

Predstavnici opozicionih stranaka iz Berana su na posljednjoj sjednici lokalnog parlmenta, koja je održana prije nekoliko dana, optužili funkcionere Demokratske partije socijalista da „vrše mahinacije sa biračkim spiskom u Petnjici i da bi neko zbog toga mogao i krivično da odgovara“.

Lokalni izbori u Petnjici biće održani u subotu, 16. novembra, istovremeno kada i na Cetinju i u Mojkovcu.

Bonus video: