Krivokapić: Radimo za tuđe dugove i biznise

Ističući da o čovjeku najbolje govori njegova prošlost, Krivokapić je rekao da SDP zaslužuje vjeru na osnovu prošlosti jer nije mijenjala državu, crkvu ni neprijatelje
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2013. 21:24h

Crnu Goru ne treba braniti od Socijaldemokratske partije (SDP) ni od pravih liberala, jer su oni svo vrijeme branili Crnu Goru da je ne obrukaju i ne unište do kraja, izjavio je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić na završnoj konvenciji te partije na Cetinju.

Odgovarajući na tvrdnje premijera Mila Đukanovića da nijesu sve partije sklone Crnoj Gori iako tako izgleda, Krivokapić je kazao da je njegova partija dvije decenije na pravoj strani istorije.

"Mi nemamo dvije crkve na pola sata. Jednu u Podgoricu, a drugu na Cetinju, a obije nijesu naše još uvijek. Grade onu u Podgorici da bi sakrili sramotu Podgorice i Crne Gore iz devedesetih godina, a kamen u rupu stavljaju na Cetinju, da bih sakrili sramotu iz ovih godina. To nije Crna Gora koja je rekla "da“ 21. maja”, kazao je Krivokapić.

Ističući da o čovjeku najbolje govori njegova prošlost, Krivokapić je rekao da SDP zaslužuje vjeru na osnovu prošlosti jer nije mijenjala državu, crkvu ni neprijatelje.

"Pobjede Crne Gore su počele teka kada je SDP ušao u vlast. Do tada je Crna Gora služila drugima. I Njegoš je bio ukaljan i Sveti Petar".

Krivokapić je rekao da dešavanja u crngorskoj ekonomij ne garantuju jaku i stabilnu, nezavisnu državu.

"Država nam je u ekonomiji otišla preko granice. Radimo za tuđe dugove, radimo za tuđe biznise, a Prijestonica nam nema ni 10 odsto radnih mjesta koje je imala kada su oni došli na vlast", poručio je Krivokapić, navodeći da će SDP voditi Cetinje, a "ostali mogu sa nama".

Nosilac liste Ivan Kusovac kazao je da Cetinju trebaju nova radna mjesta i solidarnost, a ne lažna obećanja i građevinski radovi.

Njegov stranački kolega Ivan Gazivoda poručio je da se u subotu bira “između praznih obećanja i pravog prosperiteta“.

“Ovo nije obična predizborna utakmica gdje se borimo ko će dobiti jedan ili 20 odborničkih mandata. Glasamo za promjene, i drugačiju Crnu Goru i Cetinje. Glasamo da napravimo korak koji će biti smjernica cijeloj Crnoj Gori”, poručio je Gazivoda.

Galerija

Bonus video: