Vujanović: Lokalni izbori da budu maksimalno slobodni i fer

"Mislim da prosto treba ostaviti onima koji o tome odlučuju da provjere da li je to tako i šta je od svega istina ako je nešto istina", kazao je Vujanović
56 pregleda 20 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Danijela Lasica
Filip Vujanović, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 13.11.2013. 14:46h

Lokalni izbori moraju da budu maksimalno slobodni i fer, a sve ono što dovodi u sumnju slobodu izbora treba ispitati kroz institucije sistema i utvrdi vjerodostojnost, kazao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović odgovarajući na pitanje kako komentriše novi slučaj kupovine glasova na Cetinju.

"Dok se to ne utvrdi kao istinito, dok se ne verifikuje kroz procedure koje imamo, mislim da prosto treba ostaviti onima koji o tome odlučuju da provjere da li je to tako i šta je od svega istina ako je nešto istina", kazao je Vujanović.

On je sličan odgovor dao i na pitanje novinara "da li zna što mu u slobodno vrijeme radi savjetnik za bezbijednost Veselin Veljović i kako komentarišete to što je mimo znanja policije organizovao skup policajaca u kampu na Zlatici"

"Dobro je što će biti otvorena unutrašnja kontrola i što će se utvrditi istina. Mislim da je vrijedno da to što će biti unutrašnja kontrola bude nepristrasno, profesionalno i ažurno završeno i jednako mislim da je dobro da izjavama ne opterećujemo ljude koji će raditi unutrašnju kontrolu kako na bilo koji način ne utičemo na ishod te kontrole", kazao je Vujanović.

On je dodao da mimo onoga što je njegov kabinet već rekao Ministru unutrašnjih poslova, ne vidi potrebu da dodatno nešto komentariše i nekim komentarom eventualno utiče na ishod unutrašnje kontrole.

Bonus video: